Årets sill på Långbro 2022
Årets sill på Långbro 2022
14 ingredienser
20 min + tid i kyl
Då var det dags igen för årets eftertraktade sillrecept från Långbro världshus och Fredrik Eriksson. I år gjort på fläder, citron och dill.
Ingredienser
- 6 sillfiléer, urvattnad sill
Inläggningslag
- 2 dl strösocker
- 1 dl ättiksprit 12 %
- 1,5 dl vatten
- 8 kryddpepparkorn
- 1 lagerblad
- 0,5 rödlök, skivad
Långbro sill
- 1 dl inläggningslag, uppkokad
- 1 dl fläderblomssaft, koncentrerad
- 2 msk snaps (Hallandsfläder)
- 0,5 citron, saft + finrivet skal
- 1 knippe dill
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1 rödlök, liten, finhackad
- 5 cm purjolök, finhackad
Gör så här
- Börja med att göra inläggningslagen. Koka upp alla ingredienser utom sillen. Ta av från plattan och låt svalna. Slå det sedan över sillfiléerna och låt stå täckt i kyl i 2-3 dagar. Skär sillen i fina bitar, ca 1,5 cm.
- Blanda sedan 1 dl av den färdiga inläggningslagen med saften och Hallandsfläder. Lägg i de skivade sillfiléerna och låt stå i lagen i cirka 1 dygn i kyl. Vid servering vänder man sedan ner löken, dillen, saften från en halv citron samt lite finrivet skal.
- Servera sillen med vackra dillvippor, gräddfil och nykokt potatis och givetvis knäckebröd.