Apple Milk punch

Apple Milk punch
Foto: Tv4

Apple Milk punch

Av: Pia Dahlbom

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

1 h

Den här drinken med äppelmust, kanel och krämig grädde kommer snabbt bli en ny favorit i sommar.

Ingredienser

portioner sats
  • 80 cl mjölk (helst röd)
  • 20 cl grädde
  • 5 msk vaniljsocker
  • 55 cl citronsaft
  • 55 cl äpple -och kanelsockerlag

Äpple -och kanelsockerlag

  • 55 cl äppelmust
  • 55 cl sockerlag (50% vatten och 50% socker)
  • 2 kanelstänger

Gör så här

  1. Blanda mjölk och grädde i en liten bunke och addera 5 matskedar vaniljsocker, ställ åt sidan.
  2. Koka ihop ingredienserna till äpple -och kanelsockerlagen.
  3. Lägg citronjuicen i en annan liten bunke och addera sockerlagen när den kokat klart.
  4. Häll sedan över citronen/sockret i mjölkblandningen.
  5. Mjölken kommer spricka av citrusen och bilda ”mjölk-curds”, låt stå i ca 30 minuter.
  6. Lägg sedan en silduk över en bunke och häll över blandningen så den filtreras.
  7. Hämta en ny bunke och flytta över silduken så du kan hälla i den första silade vätskan tillbaka i silduken. Låt stå tills all vätska silats och det bara är mjölkcurd kvar i silduken och du har en klar vätska i bunken.
  8. Serveras i lowball med snyggast möjligast is och garnera med torkat äpple.