Äppelpaj ”allt i ett”

koket.se
Pajer
Foto: Cecilia Hansson
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Äppelpaj ”allt i ett”

Av: Mattias Larsson, Cecilia Hansson

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

30 m

Smulpaj med smörstekta äpplen och vaniljyoghurt som fyllning.

Se Mattias Larsson laga receptet

logo

Ingredienser

Smuldeg

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl

Fyllning

  • 5 äpplen
  • 25 g smör
  • 0,5 dl strösocker

Vaniljyoghurt

  • 1 vaniljstång
  • 5 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda ihop samtliga ingredienser till smuldegen.
  3. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Kärna ur, klyfta och stek äpplena i smör och socker ett par minuter.
  4. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Blanda yoghurten med vaniljfröna och sockret.
  5. Bred ut vaniljyoghurten i botten av pajformen. Tryck ner äppelklyftorna i yoghurten och häll därefter över smuldegen.
  6. Ugnsbaka pajen ca 20 minuter.