• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Apelsinsallad med schalottenlök och olivolja

Apelsinsallad med schalottenlök och olivolja
Foto: Tv4
Dante Zia
Dante Zia

Apelsinsallad med schalottenlök och olivolja

4 steg att laga

4 ingredienser

10 m

En härlig men enkel sallad med apelsinbitar, schalottenlök och olivolja. Riktigt snabblagat recept men som blir otroligt gott! Det är en favorit hos familjen Zia, där den serveras under senhösten då det är apelsinsäsong nere i italien.

Ingredienser

  • 3 apelsiner
  • 1 schalottenlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 salt

Gör så här

  1. Skär bort skalet från apelsinen. Det är viktigt att inte det vita från apelsinen är med, för då finns det en risk att salladen blir bitter. Ta även bort kärnor från apelsinen.
  2. Dela apelsinerna i mindre bitar och lägg i en skål.
  3. Skiva schalottenlöken så tunt du kan. Beroende på schalottenlökens storlek kan den behöva delas för att inte lökbitarna ska bli för stora i salladen.
  4. Blanda de delade apelsinbitarna med schalottenlöken. Ringla över olivolja och salta. Smaklig spis!