I samarbete med Zeta

Apelsin- och fänkålssallad med mangovinägrett

30 m
4
Apelsin- och fänkålssallad med mangovinägrett
Foto: Zeta
30 m
4

Du behöver

Sallad

  • 1 fänkål
  • 2 apelsiner, skinnfria klyftor
  • 12 Zeta Oliver Kalamata, urkärnade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • salt och peppar

Vinägrett

  • 0,5 dl Zeta Balsamico Mango
  • 0,5 dl Zeta Rapsolja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.
  2. Halvera fänkålen och skär bort roten.
  3. Skär halvorna i tunna skivor med exempelvis en osthyvel.
  4. Blanda fänkålen med apelsinklyftor, oliver och salladslök i en skål.
  5. Vänd ner vinägretten.
  6. Smaksätt salladen med salt och peppar.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta