I samarbete med Zeta

Apelsin- och fänkålssallad med mangovinägrett

3 röster
30 m
4
Apelsin- och fänkålssallad med mangovinägrett
Foto: Zeta

Zeta Kalamataoliver kommer från Grekland, där klimatet är som mest gynnsamt för att odla de stora oliverna.

Zeta kalamataoliver

En sallad med spännande smaker! Fänkål, oliver, apelsin och mangobalsamico. Lika gott till fisk som till julbordet!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Sallad

  • 1 fänkål
  • 2 apelsiner, skinnfria klyftor
  • 12 Zeta Kalamataoliver urkärnade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • salt
  • peppar

Vinägrett

  • 0,5 dl Zeta Balsamico Mango
  • 0,5 dl Zeta Rapsolja
  • 0,5 tsk salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.
  2. Halvera fänkålen och skär bort roten.
  3. Skär halvorna i tunna skivor med exempelvis en osthyvel.
  4. Blanda fänkålen med apelsinklyftor, oliver och salladslök i en skål.
  5. Vänd ner vinägretten.
  6. Smaksätt salladen med salt och peppar.

Laddar fler recept...