• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Apelsin- och fänkålssallad med mangovinägrett

Apelsin- och fänkålssallad med mangovinägrett
Foto: Zeta

Apelsin- och fänkålssallad med mangovinägrett

6 steg att laga

9 ingredienser

30 m

En sallad med spännande smaker! Fänkål, oliver, apelsin och mangobalsamico. Lika gott till fisk som till julbordet!

Zeta kalamataoliver

Zeta Kalamataoliver kommer från Grekland, där klimatet är som mest gynnsamt för att odla de stora oliverna.

Ingredienser

portioner4 portioner

Sallad

  • 1 fänkål
  • 2 apelsiner, skinnfria klyftor
  • 12 Zeta Kalamataoliver urkärnade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • salt
  • peppar

Vinägrett

  • 0,5 dl Zeta Balsamico Mango
  • 0,5 dl Zeta Rapsolja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.
  2. Halvera fänkålen och skär bort roten.
  3. Skär halvorna i tunna skivor med exempelvis en osthyvel.
  4. Blanda fänkålen med apelsinklyftor, oliver och salladslök i en skål.
  5. Vänd ner vinägretten.
  6. Smaksätt salladen med salt och peppar.