I samarbete med Zeta

Antipasti med mozzarella, prosciutto och bruschetta

4 röster
20 m
4

Duka upp ett vackert fat med antipasti till lyxigt fredagsmys, som snacksbricka med vännerna eller på en italiensk buffé. Buffelmozzarella, prosciutto, bruschetta och tomater -  enkelt och omtyckt av alla!


Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 baguette
  • Zeta extra jungfruolivolja Classico
  • 1 klyfta vitlök
  • 250 g tomater
  • 70 g ruccolasallad
  • 0,5 röd lök, tunt skivad
  • 1 Zeta Mozzarella di Bufala Campana ekologisk
  • 1 förp Zeta Prosciutto crudo
  • 30 g pinjenötter
  • 0,5 kruka basilika
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär baguetten i skivor och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och rosta i cirka 10 minuter eller tills bröden fått fin färg. Halvera en vitlöksklyfta och gnid över brödskivorna. Halvera sedan några tomater och gnid över brödet. Skär upp resterande tomter i halvor eller kvartar till uppläggningen.
  2. Lägg upp rucola på ett serveringsfat och lägg ut tomaterna och tunt skivad rödlök.
  3. Skiva eller riv mozzarellan och lägg ut över salladen. Fördela prosciutton och toppa med pinjenötter, några blad basilika och olivolja.
  4. Servera tillsammans med bruschettan.
13 februari 2019

Laddar fler recept...