Antipasti med mozzarella, prosciutto och bruschetta
10 ingredienser
20 min
Duka upp ett vackert fat med antipasti till lyxigt fredagsmys, som snacksbricka med vännerna eller på en italiensk buffé. Buffelmozzarella, prosciutto, bruschetta och tomater - enkelt och omtyckt av alla!
Zeta Mozzarella Di Bufala Campana är lagrad på traditionellt vis, av pastöriserad färsk mjölk från vattenbuffel.
Läs mer
Ingredienser
0,5 baguette
Zeta extra jungfruolivolja classico
1 klyfta vitlök
250 g tomat
70 g rucolasallad
0,5 rödlök, tunt skivad
1 Zeta Mozzarella Di Bufala Campana
1 förp Zeta Prosciutto Crudo
30 g pinjenötter
0,5 kruka basilika
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skär baguetten i skivor och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och rosta i cirka 10 minuter eller tills bröden fått fin färg. Halvera en vitlöksklyfta och gnid över brödskivorna. Halvera sedan några tomater och gnid över brödet. Skär upp resterande tomter i halvor eller kvartar till uppläggningen.
Lägg upp rucola på ett serveringsfat och lägg ut tomaterna och tunt skivad rödlök.
Skiva eller riv mozzarellan och lägg ut över salladen. Fördela prosciutton och toppa med pinjenötter, några blad basilika och olivolja.