Ansjovisstekt strömming med potatispuré

Ansjovisstekt strömming med potatispuré
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Ansjovisstekt strömming med potatispuré

15 ingredienser

20 m

Marinaden gör strömmingen otroligt mjäll och smakrik.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk ansjovisfilé, hackade
  • 600 g strömmingsfilé
  • grovt rågmjöl
  • smör

Potatispuré

  • 8 potatisar
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • strösocker

Servering

  • ansjovisfilé, hackade
  • dill
  • smör, smält
  • citron, i klyftor

Gör så här

  1. Blanda crème fraiche och hackad ansiovis. Lägg ner strömmingen i blandningen över natten.
  2. Ta upp strömmingsfiléerna ur marinaden och vänd dem i rågmjölet.
  3. Stek dem gyllenbruna i smör ca 1 minut per sida.

Potatispuré

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och pressa potatisen.
  2. Värm mjölken och tillsätt den lite i taget under kraftig omrörning. Smaka av med smör, salt, peppar och strösocker.

Servering

  1. Lägg lite hackad ansjovis och dill på varje filé och servera med potatispuré, smält smör och citronklyfta.