Trattkantarellssoppa med anklever

Foto: TV4
Trattkantarellssoppa med anklever
11 ingredienser
Soppa på självplockade trattkantareller och anklever, serveras med parmesanfylld smördegssnurra.
Tillagningstid: 30 minuter + eventuellt i kyl över natten
Mixa varma vätskor
Mixar du din soppa i en blender, tänk på att låta den svalna något och att inte hälla i för mycket på en gång, mixa hellre i flera omgångar. Mixar du varm vätska bildas det ett tryck i kannan och locket kan flyga av.
Dryckestips
Seral Corvina Veronese
Kolla in alla recept och läs mer om
**
Ann-Louise bjöd även på**
Kalvinnanlår med tryffelpotatis
Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 400 g svamp (blanda gärna skogschampinjon med kantareller)
- 2 schalottenlökar
- 1 dl vitt vin
- 0,5 dl koncentrerad kycklingfond
- 1 dl vatten
- 4 dl grädde 27 %
- 200 g anklever, rensad
- 0,5 dl cognac
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Serveras med
- Mördegsskruvar med ostsmak
Gör så här
- Dela den sköljda svampen, hacka löken och fräs upp allt med en stor klick smör.
- Blanda i en mixer med vita vinet, kycklingfonden, vatten och grädde.
- Häll därefter allt i en gryta och låt det koka upp.
- Salta och peppra efter smak och behov.
- Låt stå över natten för bästa resultat.
- Innan servering, koka upp och häll soppan därefter i mixern och mixa ner ca 2 hg rensad anklever.
- Tillsätt cognac.
- Smaka av!
- Servera med mördegsskruvar med ostsmak.