Änglar på hästrygg

POPULÄRT
Änglar på hästrygg
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Änglar på hästrygg

12

8 steg att laga

3 ingredienser

1 h

”Från början hette rätten ”Anges au cheval” eller ”Angels on horseback”. Ett historiskt tilltugg från 1800-talet som i grundreceptet är gjort med bacon och ostron. Här ”pimpar” jag den lite extra.” /Erik Videgård

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 12 musslor, kokta och skalade
  • 3 msk chimichurri
  • 4 bambuspett
  • 6 skiva bacon, tunna (gärna från Linderödssvin)

Gör så här

  1. Lägg musslorna i chimichurrin, låt marinera 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på grill, 220 grader.
  3. Lägg bambuspetten i vatten så de inte brinner i ugnen.
  4. Dela baconskivorna på hälften.
  5. Rulla in musslorna i baconskivorna och trä upp på spett, tre på varje.
  6. Pensla på lite extra chimichurri och lägg på en ugnsplåt.
  7. Tillaga spetten högt upp i ugnen och vänd dem då och då.
  8. De är klara när baconen krullar sig som ”änglavingar”.
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer