Änglar på hästrygg

POPULÄRT
Änglar på hästrygg
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Änglar på hästrygg

3 ingredienser

1 h

”Från början hette rätten ”Anges au cheval” eller ”Angels on horseback”. Ett historiskt tilltugg från 1800-talet som i grundreceptet är gjort med bacon och ostron. Här ”pimpar” jag den lite extra.” /Erik Videgård

Ingredienser

portioner
  • 12 musslor, kokta och skalade
  • 3 msk chimichurri
  • 4 bambuspett
  • 6 skivor bacon, tunna (gärna från Linderödssvin)

Gör så här

  1. Lägg musslorna i chimichurrin, låt marinera 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på grill, 220 grader.
  3. Lägg bambuspetten i vatten så de inte brinner i ugnen.
  4. Dela baconskivorna på hälften.
  5. Rulla in musslorna i baconskivorna och trä upp på spett, tre på varje.
  6. Pensla på lite extra chimichurri och lägg på en ugnsplåt.
  7. Tillaga spetten högt upp i ugnen och vänd dem då och då.
  8. De är klara när baconen krullar sig som ”änglavingar”.