Ångkokt torskrygg med pepparrotssmör och rödbetstärningar

Ångkokt torskrygg med pepparrotssmör och rödbetstärningar
Foto: Tv4

Ångkokt torskrygg med pepparrotssmör och rödbetstärningar

0

6 steg att laga

8 ingredienser

1 h

Ångkokt torskrygg med kokt potatis, pepparrotssmör och rödbetstärningar är en klassisk och god huvudrätt som passar vid alla tillfällen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 4-6 rödbetor
  • 4 torskryggar, á 200-250 g
  • purjolök
  • kapris
  • 100-150 g smör, till såsen
  • färsk pepparrot, riven
  • bacon, tärnad

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen och tärna och koka rödbetorna.
  2. Sätt ugnen på 150 grader, lägg torskryggen i en ugnsform med galler och lägg på purjolöksringar och kapris. Häll kokande vatten i botten på formen och ställ in den i ugnen i cirka 8 minuter tills torsken blivit vit.
  3. Smält smöret i en kastrull, häll över det klara smöret i ett annat kärl och låt den grumliga bottensatsen stanna kvar.
  4. Riv ner pepparrot i det klara smöret.
  5. Stek bacontärningarna relativt hårt.
  6. Lägg upp torskryggen på en tallrik, lägg rödbetstärningar och bacon bredvid, spritsa potatisen som du mosat i toppar och häll pepparotssmöret lite vid sidan av torskryggen.
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer