Ångkokt torskrygg med pepparrotssmör och rödbetstärningar

Ångkokt torskrygg med pepparrotssmör och rödbetstärningar
Foto: Tv4

Ångkokt torskrygg med pepparrotssmör och rödbetstärningar

Av: Kåre - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

1 h

Ångkokt torskrygg med kokt potatis, pepparrotssmör och rödbetstärningar är en klassisk och god huvudrätt som passar vid alla tillfällen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg potatis
  • 4-6 rödbetor
  • 4 torskryggar, á 200-250 g
  • purjolök
  • kapris
  • 100-150 g smör, till såsen
  • färsk pepparrot, riven
  • bacon, tärnad

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen och tärna och koka rödbetorna.
  2. Sätt ugnen på 150 grader, lägg torskryggen i en ugnsform med galler och lägg på purjolöksringar och kapris. Häll kokande vatten i botten på formen och ställ in den i ugnen i cirka 8 minuter tills torsken blivit vit.
  3. Smält smöret i en kastrull, häll över det klara smöret i ett annat kärl och låt den grumliga bottensatsen stanna kvar.
  4. Riv ner pepparrot i det klara smöret.
  5. Stek bacontärningarna relativt hårt.
  6. Lägg upp torskryggen på en tallrik, lägg rödbetstärningar och bacon bredvid, spritsa potatisen som du mosat i toppar och häll pepparotssmöret lite vid sidan av torskryggen.