Ångade gröna bönor med brynt nötsmör och salsicciaströssel

10 m
4
Ångade gröna bönor med brynt nötsmör och salsicciaströssel
Foto: Sandra Mastio

Gröna bönor med stekt stekt salsiccia och ett brynt smör med hasselnötter, citron och persilja. En lyxig förrätt eller mindre huvudrätt med ljuvliga smakkombinationer,

26 augusti 2017
10 m
4

Du behöver

  • 500 g gröna bönor
  • 120 g smör
  • 1 dl hasselnötter, skalade, rostade och krossade
  • 1 msk citronsaft
  • 2 färska salsicciakorvar
  • 1 msk olivolja
  • 1 kruka persilja
  • 0,5 msk havssalt

Gör så här

  1. Ånga bönorna i 3-4 minuter.
  2. Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull tills det doftar nötigt och kola, ta då av det från värmen och häll ner hasselnötterna och citronsaften.
  3. Tryck ut köttet ur korvarna ner i en kall panna med 1 msk olivolja, sätt på värmen och rosta salsiccian tills den är krispig.
  4. Lyft upp bönorna på ett fat, strö salsiccian över bönorna, ringla över nötsmöret och strö över finhackad persilja och lite havssalt.
Kommentera receptet

Fler goda recept