Kockpojkarnas bästa kycklingsoppa
Kockpojkarnas bästa kycklingsoppa
20 ingredienser
Kockpojkarnas bästa kycklingsoppa är liksom inte bara en soppa, det är en hel trerättersmåltid i en!
Ingredienser
- 2 l vatten
- 1 hönsbuljongtärning
- 1 hel kyckling, sköljd
- 400 g palsternacka, i bitar
- 400 g rotselleri, i bitar
- 3 gula lökar, i bitar
- 4 morötter, i bitar
- 1 msk + 2 tsk torkad dragon
- 1 msk curry
- 2 tsk torkad basilika
- salt
- peppar
- 4 msk maizena + 1 dl grädde
- 5 dl grädde
- en skvätt sherry
- 2 dl skalade räkor
Sås:
- 3 dl gräddfil
- 1 dl dill, hackad
- 1 msk färsk pepparrot, riven
- 2 klyftor vitlök, pressade
Gör så här
- Koka upp vatten + buljongtärning och lägg i kycklingen hel.
- Tillsätt rotfrukterna och grönsakerna och 1 msk dragon.
- Låt koka i ca 1 timme medan du förlorar i TP mot något smart barn.
- Ta upp kycklingen och rensa den. Lägg köttet i en skål.
- De superkokta grönsakerna mixar du till en puré.
- Sila buljongen som är kvar och låt den kallna.
- Lägg grönsakspurén i en kastrull och späd till lagom tjocklek med buljongen, tillsätt kryddorna och smaka av med salt och peppar.
- Rör ut maizena med grädde och så ner med allt i soppan. Ta resten av grädden också när du ändå håller på och så en skvätt sherry!
- Nu börjar det hända grejer! Låt soppan få ett hastigt uppkok innan du serverar den med kycklingkött i bitar, skalade räkor och sås.