Cannelloni med svamp, färskost och oregano i tomatsås
Cannelloni med svamp, färskost och oregano i tomatsås
17 ingredienser
40 min
En cannelloni fylld med godheter som får det att vattnas i munnen.
Ingredienser
- 8 lasagneplattor
- 300 g blandad svamp
- 300 g färskost
- 1 kruka oregano
- 4 schalottenlökar
- 2 klyftor vitlök
- 5 dl tomatjuice
- 4 schalottenlökar
- 2 klyftor vitlök
- 1 knippe timjan
- 2 lagerblad
- 50 g rucolasallad
- 1 dl crema di balsamico
- 50 g parmesanost
- olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Stek svampen tillsammans med lök i olivolja i ca 5 minuter.
- Blanda svampen i en bunke med oregano och färskost medan den är varm.
- Smaksätt med salt och peppar.
- Stek schalottenlök och vitlök i olivolja i ca 5 minuter, häll på tomatjuicen.
- Tillsätt lagerblad och timjan, låt koka i 10 minuter, lyft ur timjan och lagerblad.
- Lägg en rad med fyllning längs kortsidan på lasagneplattorna, rulla ihop dem och skär bort överflödig deg.
- Lägg cannelonin i en ugnsfast form, häll på tomatsås och tillaga i ca 15 minuter i 200°C.
- Servera tillsammans med ruccola, crema di balsamico och parmesanost.