Räkpaj med broccoli och saffran

Räkpaj
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén
Anders Levén

Räkpaj med broccoli och saffran

24

13 ingredienser

60 m

En härlig paj som är perfekt som huvudrätt, lunch eller syndigt kvällsmål. Servera med en fräsch sallad.

Ingredienser

portioner

pajdeg

  • 250 g vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1,5 dl vatten
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 100 g räkor
  • 0,5 g saffran
  • 100 g broccoli
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar
  • muskot, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tärna smöret och lägg i en bunke.
  3. Blanda snabbt ihop med övriga degingredienser och kavla ut degen.
  4. Låt den stå kallt några minuter.
  5. Förgrädda pajskalet i cirka 15 minuter. Sänk därefter värämen till 175 grader.
  6. Hetta upp en stekpanna och klicka i lite smör. Fräs räkorna och broccolin och låt svalna.
  7. Vispa upp äggen. Rör ner dem i räkblandningen tillsammans med grädde och saffran och krydda därefter. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och baka i ugn cirka 30 minuter.