Kycklingjärpar
Kycklingjärpar
12 ingredienser
20 min
En läcker buffé- eller förrätt med smak av kapris och sardeller.
Ingredienser
- 200 g kycklingkött, malet
- 1 ägg
- 2 dl vispgrädde
- salt
- peppar
- 1 tsk epice riche (fyra kryddor)
- 1 dl kapris
- 8 sardellfiléer, hackade
- 2 tomater, skalade, tärnade och med kärnorna borttagna
- 100 g smör
- färska örter (t ex basilika, dragon eller körvel)
- bröd, till servering
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Mal kycklingen till färs i en matberedare tillsammans med salt, peppar, epice riche och ägg.
- Tillsätt grädden i en fin stråle medan maskinen snurrar. Färsen ska bli slät och vit.
- Forma färsen som ägg och lägg i smord form. Baka i 225 graders ugn i cirka 10-12 minuter så att de blir genomstekta.
- Fräs kapris, sardeller och tomat i en stekpanna med smör.
- Slå röran över kycklingjärparna och dekorera med hackade örter. Servera med ett gott bröd.