Amazing hummertacos à la Frieberg

28 röster
40 m
4

Tacomiddag när den är som lyxigast! Fyll tacoskalen med hummer, kimchimajonnäs och guacamole. Njut!

Dryck: Budweiser

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
40 m
4

Du behöver

Guacamole

  • 6 mogna avokado
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 msk lime, pressad
  • 5 romantica tomater, finhackade
  • 1 grön chili, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar

Kimchimajonnäs

  • 1 burk majonnäs (ca 400 g)
  • 0,5 msk vinäger
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk Kimchijuice
  • Sherryvinäger efter behag

Servering

  • 6 förkokta humrar
  • 1 lime, saften
  • 1 pkt Santa Maria Taco Shells
  • 0,25 isbergssalladhuvud
  • 1 kruka gräslök
  • 1 lime, klyftor

Gör så här

  1. Guacamole
    Grovhacka avokadon och finhacka schalottenlöken. Blanda ihop med 0,5 pressad vitlöksklyfta.
  2. Pressa i limen, blanda i de finhackade tomaterna och chilin. Tillsätt några droppar olivolja och smaka av med salt och peppar. Ställ undan fram till servering.
  3. Kimchimajonnäs
    Blanda ihop alla ingredienserna till majonnäsen i en skål och ställ undan fram till servering.
  4. Servering
    Ta ut hummerköttet, hacka efter eget behag och lägg i en bunke och tillsätt några droppar pressad lime.
  5. Finhacka isbergssalladen.
  6. Lägg guacamolen i botten på tacoskalen, fyll på med isberssallad. Lägg den hackade hummern som en bädd över och spritsa tacosen med majonnäsen och finhackad gräslök. Servera tillsammans med limeklyftor.
4 maj 2016

Fler goda recept