Amazing hummertacos à la Frieberg

36 röster
40 m
4

Tacomiddag när den är som lyxigast! Fyll tacoskalen med hummer, kimchimajonnäs och guacamole. Njut!

Dryck: Budweiser

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken
40 m
4
4 portioner

Du behöver

guacamole

  • 6 avokador
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 msk limefrukt, pressad
  • 5 romanticatomater, finhackade
  • 1 grön chilifrukt, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Kimchimajonnäs

  • 1 förp majonnäs [ca 400 g]
  • 0,5 msk vinäger
  • 0,5 krm chiliflakes
  • 2 msk Kimchijuice
  • sherryvinäger

Servering

  • 6 humrar, förkokta
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 förp Santa Maria Taco Shells
  • 0,25 isbergssallad
  • 1 kruka gräslök
  • 1 limefrukt, klyftor

Gör så här

  1. Guacamole
    Grovhacka avokadon och finhacka schalottenlöken. Blanda ihop med 0,5 pressad vitlöksklyfta.
  2. Pressa i limen, blanda i de finhackade tomaterna och chilin. Tillsätt några droppar olivolja och smaka av med salt och peppar. Ställ undan fram till servering.
  3. Kimchimajonnäs
    Blanda ihop alla ingredienserna till majonnäsen i en skål och ställ undan fram till servering.
  4. Servering
    Ta ut hummerköttet, hacka efter eget behag och lägg i en bunke och tillsätt några droppar pressad lime.
  5. Finhacka isbergssalladen.
  6. Lägg guacamolen i botten på tacoskalen, fyll på med isberssallad. Lägg den hackade hummern som en bädd över och spritsa tacosen med majonnäsen och finhackad gräslök. Servera tillsammans med limeklyftor.
4 maj 2016