Älgfilégryta med skogens läckerheter

6 röster
40 m
4

Vad sägs som en härlig gryta med älgfilé och skogens läckerheter till middag? Servera med potatis och middagen är komplett.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 500 g älgfilé
  • 1 msk smör, till stekning
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1,5 dl gula kantareller
  • 1 purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 12 enbär
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 3 msk soja
  • 1 dl grädde 40 %
  • 1 dl lingon

Servering

  • 4 port potatis, kokt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Strimla älgfilén och stek den i 1 matsked smör, salt och svartpeppar. Ta upp ur pannan.
  2. Stek kantareller, strimlad purjo och finhackad vitlök i 1 matsked smör och blanda med köttet.
  3. Mortla flingsalt och enbär till ett finare mjöl, tillsätt det och alla andra ingredienser utom lingon i grytan och låt puttra i 30 minuter.
  4. Tillsätt lingonen när plattan stängts av. Servera med kokt potatis.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...