Halstrad lax sashimi med miso och vinägerdressing

Foto: TV4
Halstrad lax sashimi med miso och vinägerdressing
8 ingredienser
20 min
En vacker asiatisk rätt signerad Åke Nordgren. Perfekt för sushikvällen!
Ingredienser
- 500 g laxfilé, putsad och fin
- 0,5 gul lök (eller silverlök)
- 120 g salladsmix
- rostade sesamfrön
- 2,5 msk vit misopasta (eller gul miso, ej brun eller röd)
- 1,5 msk risvinäger (eller vit vins vinäger)
- 2 msk sake (eller vitt vin)
- 2 tsk senap
Gör så här
- Halstra eller grilla laxen snabbt runt om, laxen ska vara rå inuti. Skär upp i 3-4 millimeter tunna skivor lite på diagonalen.
- Skär löken i tunna halvmåneskivor och lägg i kallt vatten för att reducera lite vass smak och göra den krispigare.
- Torka av med hushållspapper och blanda med salladen. Bland alla ingredienser till dressingen i en liten skål.
- Lägg en liten klick dressing i mitten på tallriken och lägg upp lite sallad i mitten.
- Lägg laxen runt salladen, ringla på dressingen över laxen och strö lite sesamfrön på.