Jordärtskockssoppa med pilgrimsmussla

Jordärtskockssoppa med pilgrimsmussla
Foto: TV4

Jordärtskockssoppa med pilgrimsmussla

4

7 ingredienser

30 min

Jordärtskockssoppa med halstrad pilgrimsmussla och tryffel, en härligt lyxig förättssoppa.

Agneta bjöd även på

Grillad tonfisk med pak choi

Vanilj- och yoghurtpannacotta med bär

Kolla in alla recept från

Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4

Soppa

  • 0,5 gul lök
  • 6 jordärtskockor, stora
  • 2 dl grädde
  • 5 dl mjölk

Mjölkskum

  • mjölk
  • tryffelolja

Serveras med

  • 4 pilgrimsmusslor

Gör så här

  1. Soppan
    Skala jordärtskockorna och skär dem i bitar.
  2. Hacka lök och fräs den mjuk i smör i en kastrull.
  3. Tillsätt bitarna av skockor och täck med vatten.
  4. Låt koka mjuka, ca 15 minuter.
  5. Häll av kokvattnet.
  6. Mixa med stavmixer och späd med mjölk och grädde, späd mer om du tycker det behövs.
  7. Låt småkoka under lock ca 5 minuter.
  8. Mjölkskum
    Ta någon deciliter mjölk och skumma med mjölkskummare.
  9. Tillsätt några droppar tryffelolja.
  10. Garnera soppan med skummet och någon halstrad pilgrimsmussla.