Jordärtskockssoppa med pilgrimsmussla

Foto: TV4
Jordärtskockssoppa med pilgrimsmussla
7 ingredienser
30 min
Jordärtskockssoppa med halstrad pilgrimsmussla och tryffel, en härligt lyxig förättssoppa.
Agneta bjöd även på
Vanilj- och yoghurtpannacotta med bär
Kolla in alla recept från
Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Soppa
- 0,5 gul lök
- 6 jordärtskockor, stora
- 2 dl grädde
- 5 dl mjölk
Mjölkskum
- mjölk
- tryffelolja
Serveras med
- 4 pilgrimsmusslor
Gör så här
Soppan
- Skala jordärtskockorna och skär dem i bitar.
- Hacka lök och fräs den mjuk i smör i en kastrull.
- Tillsätt bitarna av skockor och täck med vatten.
- Låt koka mjuka, ca 15 minuter.
- Häll av kokvattnet.
- Mixa med stavmixer och späd med mjölk och grädde, späd mer om du tycker det behövs.
- Låt småkoka under lock ca 5 minuter.
Mjölkskum
- Ta någon deciliter mjölk och skumma med mjölkskummare.
- Tillsätt några droppar tryffelolja.
- Garnera soppan med skummet och någon halstrad pilgrimsmussla.