Vanilj- och yoghurtpannacotta med bär

Foto: TV4
Vanilj- och yoghurtpannacotta med bär
12 ingredienser
Vanilj- och yoghurtpannacotta är en fräsch och lätt avslutning på en middag. Perfekt om du vill förbereda delar av middagen.
Tillagningstid
30 minuter plus kyltid
Agneta bjöd även på
Kolla in alla recept från
Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Pannacotta
- 3 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 1 dl strösocker
- 1 vaniljstång
- 4 gelatinblad
- 1 dl yoghurt
bär
- 2 dl vatten
- 2 dl strösocker
- 1 vaniljstång
- limefrukt, skal av
- 1 citrongräs
- 500 g bär, blandade
Gör så här
Pannacotta
- Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna.
- Koka samman grädde, mjölk, socker, vaniljstång och frön.
- Lägg sedan i 4 gelatinblad, koka en kort stund.
- Ta av kastrullen från plattan.
- Häll i yoghurten när allt blivit rumstempererat.
- Plocka ur vaniljstången.
- Häll i glas och sedan in i kylen minst någon timme.
Bär
- Koka samman vatten, socker, urskrapad vaniljstång, frön, limeskal och citrongräs.
- Sila av och blanda sedan i bären.
- Låt svalna.
Vid servering
- Toppa pannacottan med bären.