Abborrfilé med kantareller och västerbottenoststomp

abborrfileer med kantareller och vasterbottensoststomp
Foto: TV4

Abborrfilé med kantareller och västerbottenoststomp

Av: Lotta - Hofors

Från: Halv åtta hos mig

27 ingredienser

1 h

Stekt abborrfilé med brynt smör, kantareller och potatisstomp med smak av västerbottensost. En härlig höstmiddag med mycket smak!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Dressing

  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 tsk basilika (färsk)
  • 5 msk strösocker
  • 3 msk ketchup
  • 3 msk senap
  • 0,75 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 3 dl olja

Abborre med kantareller

  • 2-3 abborrfiléer (beroende på storlek)
  • smör (till stekning)
  • vetemjöl
  • salt
  • citronpeppar
  • färsk gräslök
  • färsk dill
  • kantareller (gula)

Västerbottenstomp

  • 0,5 kg mandelpotatis, skalad
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 75 g Västerbottensost, riven
  • 1 dl gräddfil

Sallad

  • avokado
  • isbergssallad
  • gurka
  • tomat

Gör så här

Dressing

  1. Grovhacka lök, paprika, vitlök och basilika och mixa i mixer, tillsätt sedan ketchup, senap, vinäger, socker och kryddor och fortsätt mixa.
  2. Häll sedan i oljan i en tunn stråle medan du fortsätter mixa.

Fisken

  1. Salta och peppra filéer, vänd dem i mjöl på en tallrik. Fräs smör i stekpanna, stek filéer bara ca 1 minut på varje sida, lägg på tallrik och håll varma.
  2. Fräs svampen i resten av smöret tills all vätska är borta i svampen släng i hackad gräslök och dill och slå svamp och det brynta smöret över abborrfiléerna. Pressa lite citron över och strö över lite flingsalt.

Västerbottenstomp

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, häll av vatten och krossa potatisen med träslev, vänd ner smör, ost och gräddfil. Smaka av med salt.

Grönsallad

  1. Blandade gröna grönsaker efter tycke och smak, finhackade i liten skål.
  2. Ex avocado, gurka, ärtskott, machésallad. Dressas med djävulsdressing.