Zeinas pizza i långpanna
Zeinas pizza i långpanna
20 ingredienser
1 h
Snabb pizza som du fixar i ett kick. Få ingredienser, lätt att göra och perfekt till hela familjen. Variera topping efter tycke och smak.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
Deg
- 7 dl vetemjöl
- 0,25 g jäst
- 3 dl vatten, ljummet
- 3 msk matolja
- 2 krm salt
- 1 krm strösocker
Tomatsås
- 1 klyfta vitlök
- 3 msk tomatpuré
- 2 msk olivolja
- 2 dl vatten
- 1 msk oregano
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk strösocker
- 1,5 tsk balsamvinäger
Topping
- 100 g grönkål
- 1 klyfta vitlök
- 2 tsk chiliflakes
- 2 msk olivolja
- 1 citron
- 200 g växtbaserat ostalternativ, riven (eller vanlig ost)
Gör så här
- Börja med degen. Lös upp jästen med ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ordentligt i några minuter. Låt jäsa i 30 minuter.
- Fortsätt med tomatsåsen. Fräs vitlöken i olivoljan i några sekunder. Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med någon minut.
- Blanda i övriga ingredienser och låt puttra långsamt i 10 minuter utan lock, rör om då och då. Låt svalna innan den läggs på pizzadegen.
- Skär bort bladen från stammen på grönkålen. Hacka bladen.
- Lägg grönkålen i en bunke. Skala och pressa i vitlök. Tillsätt chiliflakes, olivolja och finrivet skal från 1 citron samt pressad saft från 0,5 citron.
- Massera kålen med händerna. V
- Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme.
- Kavla ut degen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Bred tomatsås över degen, lägg på kålen och toppa med ost.
- Grädda mitt ugnen 20-25 minuter.