200 g växtbaserat ostalternativ, riven (eller vanlig ost)
Gör så här
Börja med degen. Lös upp jästen med ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ordentligt i några minuter. Låt jäsa i 30 minuter.
Fortsätt med tomatsåsen. Fräs vitlöken i olivoljan i några sekunder. Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med någon minut.
Blanda i övriga ingredienser och låt puttra långsamt i 10 minuter utan lock, rör om då och då. Låt svalna innan den läggs på pizzadegen.
Skär bort bladen från stammen på grönkålen. Hacka bladen.
Lägg grönkålen i en bunke. Skala och pressa i vitlök. Tillsätt chiliflakes, olivolja och finrivet skal från 1 citron samt pressad saft från 0,5 citron.
Massera kålen med händerna. V
Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme.
Kavla ut degen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Bred tomatsås över degen, lägg på kålen och toppa med ost.