Zeinas pizza i långpanna

POPULÄRT
koket.se
Zeinas pizza i långpanna
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Zeinas pizza i långpanna

20 ingredienser

1 h

Snabb pizza som du fixar i ett kick. Få ingredienser, lätt att göra och perfekt till hela familjen. Variera topping efter tycke och smak.

Se Zeina Mourtada laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Deg

  • 7 dl vetemjöl
  • 0,25 g jäst
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 3 msk matolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm strösocker

Tomatsås

  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1 msk oregano
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1,5 tsk balsamvinäger

Topping

  • 100 g grönkål
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • 200 g växtbaserat ostalternativ, riven (eller vanlig ost)

Gör så här

  1. Börja med degen. Lös upp jästen med ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ordentligt i några minuter. Låt jäsa i 30 minuter.
  2. Fortsätt med tomatsåsen. Fräs vitlöken i olivoljan i några sekunder. Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med någon minut.
  3. Blanda i övriga ingredienser och låt puttra långsamt i 10 minuter utan lock, rör om då och då. Låt svalna innan den läggs på pizzadegen.
  4. Skär bort bladen från stammen på grönkålen. Hacka bladen.
  5. Lägg grönkålen i en bunke. Skala och pressa i vitlök. Tillsätt chiliflakes, olivolja och finrivet skal från 1 citron samt pressad saft från 0,5 citron.
  6. Massera kålen med händerna. V
  7. Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme.
  8. Kavla ut degen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Bred tomatsås över degen, lägg på kålen och toppa med ost.
  9. Grädda mitt ugnen 20-25 minuter.