Zeinas minestronesoppa

koket.se
Zeinas minestronesoppa
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Zeinas minestronesoppa

17 ingredienser

30 min

Italiensk klassiker som du kan variera efter vilka grönsaker du råkar ha hemma för tillfället. Perfekt middagsrätt som även smakar bra i matlådan.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 200 g svartkål
  • 2 selleristjälkar
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 morötter
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk torkad basilika
  • 0,5 msk torkad timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 6 dl pasta (valfri sort)
  • 1,2 l vatten
  • olivolja, till stekning och servering
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 3-4 msk färsk persilja, finhackad

Gör så här

  1. Finhacka alla grönsaker.
  2. Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och fräs svartkål, lök och vitlök mjuka.
  3. Tillsätt alla kryddor och fräs snabbt. Tillsätt övriga ingredienser förutom pastan och låt puttra i ca 15-20 minuter under lock.
  4. Häll sedan i pastan och låt puttra ytterligare tills pastan mjuknar (se koktid på förpackningen). Späd eventuellt med mer vatten.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Toppa med hackad persilja och lite olivolja!

Glöm inte att matsortera skal och rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning och njut av din minestronesoppa! /Köket redaktionen