• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Zeinas minestronesoppa

Zeinas minestronesoppa
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Zeinas minestronesoppa

7 steg att laga

17 ingredienser

30 min

Italiensk klassiker som du kan variera efter vilka grönsaker du råkar ha hemma för tillfället. Perfekt middagsrätt som även smakar bra i matlådan. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 gul lök
  • 200 g svartkål
  • 2 selleristjälkar
  • 3 klyfta vitlök
  • 2 morötter
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk torkad basilika
  • 0,5 msk torkad timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 6 dl pasta (valfri sort)
  • 1,2 l vatten
  • olivolja, till stekning och servering
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 3-4 msk färsk persilja, finhackad

Gör så här

  1. Finhacka alla grönsaker.
  2. Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och fräs svartkål, lök och vitlök mjuka.
  3. Tillsätt alla kryddor och fräs snabbt. Tillsätt övriga ingredienser förutom pastan och låt puttra i ca 15-20 minuter under lock.
  4. Häll sedan i pastan och låt puttra ytterligare tills pastan mjuknar (se koktid på förpackningen). Späd eventuellt med mer vatten.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Toppa med hackad persilja och lite olivolja!
  7. Glöm inte att matsortera skal och rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning och njut av din minestronesoppa! /Köket redaktionen