• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Zeinas minestronesoppa

49 röster
30 min
4
Zeinas minestronesoppa
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 200 g svartkål
  • 2 selleristjälkar
  • 3 klyfta vitlök
  • 2 morötter
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk torkad basilika
  • 0,5 msk torkad timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 6 dl pasta (valfri sort)
  • 1,2 l vatten
  • olivolja, till stekning och servering
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 3-4 msk färsk persilja, finhackad

Gör så här

  1. Finhacka alla grönsaker.
  2. Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och fräs svartkål, lök och vitlök mjuka.
  3. Tillsätt alla kryddor och fräs snabbt. Tillsätt övriga ingredienser förutom pastan och låt puttra i ca 15-20 minuter under lock.
  4. Häll sedan i pastan och låt puttra ytterligare tills pastan mjuknar (se koktid på förpackningen). Späd eventuellt med mer vatten.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Toppa med hackad persilja och lite olivolja!
  7. Glöm inte att matsortera skal och rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning och njut av din minestronesoppa! /Köket redaktionen
1 februari 2020