Zeinas glasnudelsallad med räkor
Zeinas glasnudelsallad med räkor
16 ingredienser
Friskt, fräscht och precis så där lagom syrligt med liten sötma bjuder Zeinas lättlagade nudelsallad med räkor på. Räkorna går fint att byta mot stekt tofu eller kyckling.
Tips från ViktVäktarna!
Sponsrat

Tips från ViktVäktarna!
Testa ViktVäktarnas smarta recept på kyckling- och nudelsallad med sataydressing!
Läs mer
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 300 g skalade räkor
- 150 g glasnudlar
- 100 g vitkål
- 1 röd paprika
- 2 salladslökar
- 3 morötter
- jordnötter, hackade
Dressing
- 1 röd chilifrukt, finhackad
- 0,5 dl rödlök, finhackad
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 1-2 limefrukter, pressad saft
- ca 0,5 dl japansk soja
- 2 msk fisksås
- 2 msk sesamolja
- 2-3 msk farinsocker
- 1 kruka färsk koriander, finhackad
Gör så här
- Blanda alla ingredienser (spara lite koriander till garnering) till dressingen och ställ åt sidan.
- Hacka alla grönsaker och låt rinna av i en sil.
- Koka upp vatten, lägg i nudlarna, stäng av värmen och låt stå i 5 minuter. Sila av nudlarna och skölj med kallt vatten.
- Om nudlarna är väldigt långa kan du klippa dem med en sax. Låt nudlarna rinna av ordentligt i en sil.
- Lägg nudlarna, räkorna och grönsakerna i en bunke, häll över dressingen och blanda väl. Servera genast eller ställ i kylen fram till servering.
- Toppa med koriander och jordnötter vid servering.