Zeinas glasnudelsallad med räkor

koket.se
Zeinas glasnudelsallad med räkor
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Zeinas glasnudelsallad med räkor

16 ingredienser

Friskt, fräscht och precis så där lagom syrligt med liten sötma bjuder Zeinas lättlagade nudelsallad med räkor på. Räkorna går fint att byta mot stekt tofu eller kyckling.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g skalade räkor
  • 150 g glasnudlar
  • 100 g vitkål
  • 1 röd paprika
  • 2 salladslökar
  • 3 morötter
  • jordnötter, hackade

Dressing

  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 0,5 dl rödlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1-2 limefrukter, pressad saft
  • ca 0,5 dl japansk soja
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk sesamolja
  • 2-3 msk farinsocker
  • 1 kruka färsk koriander, finhackad

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser (spara lite koriander till garnering) till dressingen och ställ åt sidan.
  2. Hacka alla grönsaker och låt rinna av i en sil.
  3. Koka upp vatten, lägg i nudlarna, stäng av värmen och låt stå i 5 minuter. Sila av nudlarna och skölj med kallt vatten.
  4. Om nudlarna är väldigt långa kan du klippa dem med en sax. Låt nudlarna rinna av ordentligt i en sil.
  5. Lägg nudlarna, räkorna och grönsakerna i en bunke, häll över dressingen och blanda väl. Servera genast eller ställ i kylen fram till servering.
  6. Toppa med koriander och jordnötter vid servering.