Yoghurtglass med citrussallad

16 röster
30 min + 4 h i frysen
4-6

Fräsch dessert som står färdig och klar i frysen - en krämig yoghurtglass som du gör helt utan glassmaskin. Bjud med säsongens frukter och bär.

Tips! Får du äggskal i bunken är det lättast att fiska upp det med en äggskalshalva. 

Visa mer
30 min + 4 h i frysen
4-6

Du behöver

yoghurtglass

  • 120 g ägg (2 st stora)
  • 150 g socker
  • 100 g vatten
  • 200 g grädde
  • 500 g turkisk yoghurt

Citrussallad

  • 3 blodapelsiner
  • 2 grapefrukter
  • 15 myntablad, strimlade
  • svartpeppar, nymalen
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Yoghurtglass
    Koka upp socker och vatten till 120 grader, inte mer, i en kastrull.
  2. Vispa äggen ordentligt och häll sockerlagen över äggvispet i en tunn stråle medan du fortsätter att vispa kraftigt.
  3. Vispa grädden.
  4. Häll yoghurten i samma bunke som grädden och vispa ihop.
  5. Vänd i äggskummet i yoghurtgrädden och rör ihop till en jämn smet.
  6. Lägg plastfilm i en brödform och fyll smeten i formen. Stoppa i frysen i ca 4 timmar.
  7. Citrussallad
    Skala citrusfrukterna med kniv och skär ut hinnfria filéer. Skär ut filéerna över en bunke så att du tar tillvara på all juice.
  8. Blanda med mynta. Mal över lite svartpeppar. Servera citrussalladen till yoghurtglassen.
16 februari 2019

Laddar fler recept...