Wrap med kryddig bönröra och picklad rödlök

POPULÄRT
Wrap med kryddig bönröra och picklad rödlök
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Wrap med kryddig bönröra och picklad rödlök

14

18 ingredienser

30 min

Snabblagad middag eller lunch med mjuka tortillabröd fyllda med en kryddig och smakrik bönröra, picklad rödlök, krispig kål och majo.

läs mer
Sponsrat
Epoq förvaring sockellåda

Fiffig förvaring i köket

Nyttja kökets alla utrymmen och skapa smart förvaring du inte trodde fanns.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Bönröra

  • 2 förp färdigkokta svarta bönor (à 380 g)
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 4 msk rapsolja
  • salt

Picklad lök

  • 2 rödlökar
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Wrap

  • 0,5 rödkål
  • 65 g babyspenat
  • 2 dl vegansk majonnäs
  • 1 msk sriracha
  • 1 limefrukt
  • 50 g tortillachips
  • 4 stora tortillabröd

Gör så här

  1. Skölj bönorna noggrant.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Stek lök och vitlök mjuka i oljan, tillsätt bönor och kryddor.
  4. Koka på svag värme i ca 20 minuter till en röra, smaka av med salt.
  5. Koka upp ättika, socker och vatten. Skala och skiva rödlöken. Häll lagen över rödlöken i en skål och låt svalna.
  6. Blanda majonnäs med sriracha och limesaft. Smaka av med salt.
  7. Strimla kålen tunt.
  8. Ta ett bröd, lägg på bönröra, kål, rödlök, spenat och majonnäs. Toppa med tortillachips för krispighet och rulla ihop. Dela på mitten och ät!