Wallenbergare på rådjursfärs

Fredrik Eriksson ny

Wallenbergare på rådjursfärs

8 ingredienser

Fredrik Erikssons recept på wallenbergare gjorda på rådjursfärs. Servera med potatispuré, rårörda lingon, ärtor, rostade rotfrukter och lite brynt smör.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 500 g rådjursfärs, kall
  • 5 dl grädde, kall
  • 2 ägg, kallt
  • 15 g salt
  • vitpeppar
  • ev epiche riche eller timjan
  • ströbröd
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Mixa kall färs med äggen så det binder, tillsätt kryddor, rör sedan ner grädden i en tunn stråle.
  2. Låt färsen vila nån timme, fyll sedan i en spritspåse och spritsa på en plåt täckt med ströbröd. Toppa biffarna med ströbröd.
  3. Stek dem i smör på var sida och eftergrädda i ugn, ca 10 min på 150 grader beroende på storlek.