Vörtvåffla med köttbullar och rödbetssallad

Vörtvåffla med köttbullar och rödbetssallad
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Vörtvåffla med köttbullar och rödbetssallad

1

7 steg att laga

17 ingredienser

30 m

Den här vörtvåfflan samlar alla juliga smaker i en enda tugga. Rödbetssallad får sällskap av köttbullar och gör den här våfflan till ett perfekt tillbehör i jul.

Ingredienser

portioner4 portioner

Våffelsmet

  • 125 g smör (eller margarin)
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl vörtkrydda
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl vatten, iskallt (alt. julmust)

Topping

  • 300 g rödbeta
  • 2 avokador
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g köttbullar
  • groddar

Gör så här

  1. Våffelsmet
    Smält matfettet och låt det svalna.
  2. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg, bakpulver och vörtmix till en slät smet. Rör i matfett och vatten (alt. julmust).
  3. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första våfflan.
  4. Grädda våfflorna vackert guld-gula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.
  5. Topping
    Skala och riv rödbetorna grovt. Rosta halva mängden i ugn på 175 grader i ca 8 minuter.
  6. Mosa avokado och blanda med de bakade och råa betorna. Tillsätt citronsaft och honung. Smaka av med olivolja, salt och svartpeppar
  7. Toppa våfflan med rödbetssalladen, köttbullar och groddar.
TIPS!
läs mer
heleena  lyth - kexchoklad

7 snabbfixade snacks

Gott & enkelt!

Läs mer