Vörtvåffla med köttbullar och rödbetssallad

Vörtvåffla med köttbullar och rödbetssallad
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Vörtvåffla med köttbullar och rödbetssallad

17 ingredienser

30 m

Den här vörtvåfflan samlar alla juliga smaker i en enda tugga. Rödbetssallad får sällskap av köttbullar och gör den här våfflan till ett perfekt tillbehör i jul.

Ingredienser

portioner

Våffelsmet

  • 125 g smör (eller margarin)
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl vörtkrydda
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl vatten, iskallt (alt. julmust)

Topping

  • 300 g rödbeta
  • 2 avokador
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g köttbullar
  • groddar

Gör så här

Våffelsmet

  1. Smält matfettet och låt det svalna.
  2. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg, bakpulver och vörtmix till en slät smet. Rör i matfett och vatten (alt. julmust).
  3. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första våfflan.
  4. Grädda våfflorna vackert guld-gula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.

Topping

  1. Skala och riv rödbetorna grovt. Rosta halva mängden i ugn på 175 grader i ca 8 minuter.
  2. Mosa avokado och blanda med de bakade och råa betorna. Tillsätt citronsaft och honung. Smaka av med olivolja, salt och svartpeppar
  3. Toppa våfflan med rödbetssalladen, köttbullar och groddar.