Vörtvåffla med köttbullar och rödbetssallad

1 röst
30 m
4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Våffelsmet

  • 125 g smör (eller margarin)
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl vörtkrydda
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl vatten, iskallt (alt. julmust)

Topping

  • 300 g rödbeta
  • 2 avokador
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g köttbullar
  • groddar

Gör så här

  1. Våffelsmet
    Smält matfettet och låt det svalna.
  2. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg, bakpulver och vörtmix till en slät smet. Rör i matfett och vatten (alt. julmust).
  3. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första våfflan.
  4. Grädda våfflorna vackert guld-gula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.
  5. Topping
    Skala och riv rödbetorna grovt. Rosta halva mängden i ugn på 175 grader i ca 8 minuter.
  6. Mosa avokado och blanda med de bakade och råa betorna. Tillsätt citronsaft och honung. Smaka av med olivolja, salt och svartpeppar
  7. Toppa våfflan med rödbetssalladen, köttbullar och groddar.
22 december 2019