Vitvinskokta musslor med sidfläsk och persilja

Foto: Tv4
Vitvinskokta musslor med sidfläsk och persilja
17 ingredienser
30 m
Vitvinskokta musslor med sidfläsk och persilja blir en perfekt förrätt innan maten.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 1 förp musslor (krav-märkta)
- 2 schalottenlökar
- 3 klyftor vitlök
- olivolja
- 3 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- 3 dl grädde
- 2 krm salt
- peppar
- 4 skivor sidfläsk
- 0,5 dl persilja
Vitlöksbröd
- 4 skivor levainbröd
- 100 g smör
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 tsk torkad gräslök
- 0,5 tsk torkad basilika
- 1 krm flingsalt
Gör så här
- Tvätta musslorna noga under rinnande vatten. Knacka försiktigt på de öppnade musslorna, släng musslorna som inte sluter sig.
- Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja.
- Tillsätt musslorna, häll på vinet och vattnet. Lägg på ett lock och låt koka 2–3 minuter, eller tills musslorna öppnat sig.
- Lyft ur musslorna och låt fonden koka ner lite.
- Tillsätt grädde, salt och peppar.
- Skär sidfläsket i mindre bitar och stek tills det fått en gyllenbrun färg.
- Hacka persiljan och strö över sidfläsket innan servering.
Vitlöksbröd
- Skär upp brödet i lagom stora skivor, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda ihop smöret med vitlök, gräslök, basilika och salt. Bred blandningen på brödskivorna.
- Grädda i mitten av ugnen på 200 grader.