Vitlöks- och mandelstekt torsk med paprikasallad

koket.se
Vitlöks- och mandelstekt torsk med paprikasallad
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Vitlöks- och mandelstekt torsk med paprikasallad

12 ingredienser

20 m

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar torsk (à 120-150 g)
  • 400 g grillad paprika
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 citroner, skalet av båda och saft av 1
  • 4 msk kapris
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • 10 klyftor vitlök, fint hackade
  • 2 dl skalade mandlar
  • salt
  • peppar
  • smör
  • olivolja

Gör så här

  1. Salta fisken runt om och låt vila.
  2. Skär ner paprikan i grova bitar och hacka schalottenlök. Fräs löken i en kastrull med olivolja, när löken mjuknat tillsätt kapris, citronskal och citronsaft. Sänk värmen och blanda ned paprika, krydda med salt och peppar.
  3. Plocka persiljan och hacka den grovt, upp med paprikablandningen i en skål och blanda i tillsammans med persiljan precis innan servering.
  4. Skiva vitlök tunt och dela mandlarna på längden. Hetta upp olja i en stekpanna, tillsätt fisken. När den fått lite färg, klicka i smör och vitlöken. Stek alltsammans med mandlarna och ge fisken färg på båda sidor, cirka 5 minuter totalt.
  5. Servera den nystekta fisken med smöret från pannan och paprikasalladen.