Vit sparris- och örtsallad
Vit sparris- och örtsallad
11 ingredienser
20 m
Den här härliga salladen med sparris och örter kan göra sig riktigt bra som middagstillbehör i vår och sommar.
Se Tove Nilsson laga receptet

Ingredienser
- 6 vita sparrisar
- 1 röd chilifrukt
- 1 klyfta vitlök
- 1 limefrukt
- 1,5 msk fisksås
- 1 tsk strösocker
- 3 msk ättiksprit 12 %
- 1 dl vatten
- 4 ägg
- 2 dl blandade örter, plockade (koriander, körvel, dill, mynta)
- 2 msk rostad lök
Gör så här
- Skala sparrisen och skiva tunt. Lägg i kallt vatten.
- Hacka chili och vitlök. Blanda med lime, fisksås och socker till en dressing.
- Koka upp en stor kastrull med vatten.
- Blanda ättika och 1 dl vatten i en bunke eller skål.
- Knäck äggen (ett i taget med lite paus emellan) direkt ner i ättiksvattnet. Låt stå 3 minuter. Stjälp sedan ner ägg och ättiksvatten i det kokande vattnet. Låt sjuda ca 3 minuter.
- Plocka upp äggen med hålslev och lägg i iskallt vatten.
- Sväng runt sparris och örter i dressingen.
- Toppa äggen med salladen och lite rostad lök.