Vit sparris- och örtsallad

koket.se
Vit sparris- och örtsallad
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Vit sparris- och örtsallad

11 ingredienser

20 m

Den här härliga salladen med sparris och örter kan göra sig riktigt bra som middagstillbehör i vår och sommar.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 6 vita sparrisar
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 limefrukt
  • 1,5 msk fisksås
  • 1 tsk strösocker
  • 3 msk ättiksprit 12 %
  • 1 dl vatten
  • 4 ägg
  • 2 dl blandade örter, plockade (koriander, körvel, dill, mynta)
  • 2 msk rostad lök

Gör så här

  1. Skala sparrisen och skiva tunt. Lägg i kallt vatten.
  2. Hacka chili och vitlök. Blanda med lime, fisksås och socker till en dressing.
  3. Koka upp en stor kastrull med vatten.
  4. Blanda ättika och 1 dl vatten i en bunke eller skål.
  5. Knäck äggen (ett i taget med lite paus emellan) direkt ner i ättiksvattnet. Låt stå 3 minuter. Stjälp sedan ner ägg och ättiksvatten i det kokande vattnet. Låt sjuda ca 3 minuter.
  6. Plocka upp äggen med hålslev och lägg i iskallt vatten.
  7. Sväng runt sparris och örter i dressingen.
  8. Toppa äggen med salladen och lite rostad lök.