Vit sparris med vinägrett på gräslök och forellrom

0 röster
20 m
4-6 bufféportioner
Vit sparris med vinägrett på gräslök och forellrom
Foto: Tv4

Kokt sparris med vinägrett på gräslök och forellrom toppat med krispiga brödbitar passar perfekt till sommarens buffé!

Visa mer
20 m
4-6 bufféportioner

Du behöver

  • 1 förp vit färsk sparris
  • 1 dl rapsolja
  • 0,4 dl vitvinsvinäger
  • 1 förp gräslök, finskuren
  • 3 msk forellrom
  • vitt bröd, tunt skuret
  • smör
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka sparrisen i saltat vatten tills den har ett litet motstånd när en skalkniv trycks in i den. Ta upp och låt svalna. Dela på längden.
  2. Blanda olja, vinäger, gräslök och forellrom.
  3. Stek brödet i lite smör tills det är frasigt.
  4. Lägg sparrisen på ett fat och slå dressingen över. Bryt bitar av det smörstekta brödet och lägg på.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...