Vit sparris med vinägrett på gräslök och forellrom

Vit sparris med vinägrett på gräslök och forellrom
Foto: Tv4

Vit sparris med vinägrett på gräslök och forellrom

0

4 steg att laga

8 ingredienser

20 m

Kokt sparris med vinägrett på gräslök och forellrom toppat med krispiga brödbitar passar perfekt till sommarens buffé!

Ingredienser

portioner4 - 6 bufféportioner
  • 1 förp vit färsk sparris
  • 1 dl rapsolja
  • 0,4 dl vitvinsvinäger
  • 1 förp gräslök, finskuren
  • 3 msk forellrom
  • vitt bröd, tunt skuret
  • smör
  • salt

Gör så här

  1. Koka sparrisen i saltat vatten tills den har ett litet motstånd när en skalkniv trycks in i den. Ta upp och låt svalna. Dela på längden.
  2. Blanda olja, vinäger, gräslök och forellrom.
  3. Stek brödet i lite smör tills det är frasigt.
  4. Lägg sparrisen på ett fat och slå dressingen över. Bryt bitar av det smörstekta brödet och lägg på.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Felix halloumi hotpot-paj

Vegetariska favoriter

Goda och lättlagade recept som hela familjen gillar!

Läs mer