Vit sparris med vinägrett på gräslök och forellrom

0 röster
20 m
4-6 bufféportioner
Vit sparris med vinägrett på gräslök och forellrom
Foto: Tv4

Kokt sparris med vinägrett på gräslök och forellrom toppat med krispiga brödbitar passar perfekt till sommarens buffé!

Visa mer
20 m
4-6 bufféportioner

Du behöver

  • 1 förp vit färsk sparris
  • 1 dl rapsolja
  • 0,4 dl vit vinäger
  • 1 förp gräslök, finskuren
  • 3 msk forellrom
  • vitt bröd, tunt skuret
  • smör
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka sparrisen i saltat vatten tills den har ett litet motstånd när en skalkniv trycks in i den. Ta upp och låt svalna. Dela på längden.
  2. Blanda olja, vinäger, gräslök och forellrom.
  3. Stek brödet i lite smör tills det är frasigt.
  4. Lägg sparrisen på ett fat och slå dressingen över. Bryt bitar av det smörstekta brödet och lägg på.
3 maj 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...