Vit sparris med rödcurry-smörsås

koket.se
Vit sparris med rödcurry-smörsås
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Vit sparris med rödcurry-smörsås

12 ingredienser

20 m

Vad sägs om vit sparris med rödcurry-smörsås? En riktig fullpoängare enligt oss! Vill man inte göra en egen currypaste kan man byta ut den mot en färdig röd currypaste.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g vit sparris
  • 2 schalottenlökar (små)
  • 0,5 citrongräs, finstrimlat
  • 1 krm torkad koriander
  • 2 thaichilifrukt, torkade och hackad
  • 2 limeblad, torkade
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten
  • 1 msk fisksås
  • 0,5 limefrukt
  • salt

Gör så här

  1. Skala sparrisen. Koka sparrisen snabbt i saltat vatten i ca 3 minuter och skär dem sedan i grova bitar.
  2. Mortla lök, citrongräs, koriander, chili, limeblad och vitlök till en pasta.
  3. Fräs currrypastan med lite smör i en kastrull.
  4. Tillsätt resten av smöret och vispa ihop med currypastan.
  5. Vispa in vatten i en svag stråle tillsammans med fisksås och limejuice. Smaka av med salt.
  6. Vänd in sparrisen i smörsåsen och servera direkt.