Vit sparris med rödcurry-smörsås

koket.se
Vit sparris med rödcurry-smörsås
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Vit sparris med rödcurry-smörsås

12 ingredienser

20 m

Vad sägs om vit sparris med rödcurry-smörsås? En riktig fullpoängare enligt oss! Vill man inte göra en egen currypaste kan man byta ut den mot en färdig röd currypaste.

Se Tove Nilsson laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 500 g vit sparris
  • 2 schalottenlökar (små)
  • 0,5 citrongräs, finstrimlat
  • 1 krm torkad koriander
  • 2 thaichilifrukt, torkade och hackad
  • 2 limeblad, torkade
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten
  • 1 msk fisksås
  • 0,5 limefrukt
  • salt

Gör så här

  1. Skala sparrisen. Koka sparrisen snabbt i saltat vatten i ca 3 minuter och skär dem sedan i grova bitar.
  2. Mortla lök, citrongräs, koriander, chili, limeblad och vitlök till en pasta.
  3. Fräs currrypastan med lite smör i en kastrull.
  4. Tillsätt resten av smöret och vispa ihop med currypastan.
  5. Vispa in vatten i en svag stråle tillsammans med fisksås och limejuice. Smaka av med salt.
  6. Vänd in sparrisen i smörsåsen och servera direkt.