Vit sparris med hollandaisesås och rostad mandel

19 röster
20 m
4

Vit sparris med hollandaisesås och rostad mandel är en klassik förrätt som alltid blir lika uppskattad. Perfekt att laga till helgens middag!

20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 12 vita sparrisar

Hollandaise

  • 2 äggulor
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk vatten
  • 250 g smör, smält
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,75 rostade mandlar
  • salt

Gör så här

  1. Koka sparris
    Ta en potatisskalare och börja nedanför knoppen på sparrisen så du får bort alla hårda fjäll. Ansa bort lite nedtill också, sen kan du lägga ner den i sjudande vatten som du saltat.
  2. Låt sparrisen koka 10-15 minuter. Tiden beror på sparrisens tjocklek.
  3. Hollandaisesås med mandel
    Vispa ihop äggulor med citronjuice och vatten över medelvärme tills det når ca 50 grader.
  4. Tillsätt smör och olivolja under vispning. Smaka sedan av med salt.
  5. Vänd ned mandel i såsen och servera med nykokt vit sparris.
1 maj 2020