• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vit sparris med hollandaisesås och rostad mandel

Vit sparris med hollandaisesås och rostad mandel
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Vit sparris med hollandaisesås och rostad mandel

19

5 steg att laga

8 ingredienser

20 m

Vit sparris med hollandaisesås och rostad mandel är en klassik förrätt som alltid blir lika uppskattad. Perfekt att laga till helgens middag!

läs mer
Kökets kurser
Tommys såskurs promoruta

Bli en mästare på såser!

Gå vår såskurs online med Tommy Myllymäki.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 12 vita sparrisar

Hollandaise

  • 2 äggulor
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk vatten
  • 250 g smör, smält
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,75 rostade mandlar
  • salt

Gör så här

  1. Koka sparris
    Ta en potatisskalare och börja nedanför knoppen på sparrisen så du får bort alla hårda fjäll. Ansa bort lite nedtill också, sen kan du lägga ner den i sjudande vatten som du saltat.
  2. Låt sparrisen koka 10-15 minuter. Tiden beror på sparrisens tjocklek.
  3. Hollandaisesås med mandel
    Vispa ihop äggulor med citronjuice och vatten över medelvärme tills det når ca 50 grader.
  4. Tillsätt smör och olivolja under vispning. Smaka sedan av med salt.
  5. Vänd ned mandel i såsen och servera med nykokt vit sparris.