Vit pizza med sparris och parmesan

40 röster
20 m
4
Vit pizza med sparris och parmesan
Foto: Rickard Rönnerstam

Bättre pizza än såhär blir det inte! Pizzan känns både fräsch och lyxig med den tunt skivade sparrisen och salta parmesanosten.

Recept på Håkan pizzadeg hittar du här!


Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 sats pizzadeg
  • 300 g grön sparris, färsk
  • 2 schalottenlökar
  • 200 g parmesanost
  • 3 dl crème fraiche
  • olivolja
  • fint havssalt
  • svartpeppar, nymalen
  • ev 1 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 300 grader eller så högt det går. Lägg en pizzasten på ett galler i mitten av ugnen.
  2. Forma degbitarna till runda pizzabottnar. Hyvla sparrisen i långa remsor med en potatisskalare. Skiva löken tunt och riv parmesanosten.
  3. Bred 3 msk crème fraiche på en botten. Strö över parmesan. Lägg på lök och sparris.
  4. Kontrollera att ugnen är varm och sätt på grillfunktionen. Baka pizzan ca 5 minuter - den ska få rejält med färg. Ringla lite olja på kanten av pizzan och strö över mer parmesan. Salta och peppra. Servera gärna med citronklyftor.
15 maj 2016

Fler goda recept