Vit chokladpannacotta med vaniljkokta vinteräpplen

30 m + tid i kyl
7 - 8
Vit chokladpannacotta med vaniljkokta vinteräpplen
Foto: TV4
30 m + tid i kyl
7 - 8

Du behöver

Pannacotta

  • 300 g vit choklad
  • 3 gelatinblad
  • 800 g grädde (8 dl)

Vitvinsglöggkokta vinteräpplen

  • 1,5 gelatinblad
  • 5 vinteräpplen
  • 400 g vitvinsglögg
  • 1 vaniljstång
  • 3 stjärnanis
  • 100 g strösocker

Gör så här

  1. Pannacotta
    Hacka choklad och lägg i en skål. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten. Väg upp grädden i en kastrull och koka upp. Häll grädden över den hackade chokladen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i blandningen, mixa med en stavmixer till en slät pannacotta.
  2. Fyll 7-8 serveringsglas med cirka 1,5 dl pannacotta i varje. Låt stelna i kylen minst 3 timmar. Det går bra att förbereda några dagar innan och ha i frysen.
  3. Vitvinsglöggkokta vinteräpplen
    Lägg gelatinblad i kallt vatten. Skala och tärna äppelbitarna.
  4. Koka upp glögg med vaniljstång, strösocker och stjärnanis. Lägg i äppelbitarna och låt sjuda i 10 minuter.
  5. Lyft ur äppelbitarna och lägg i gelatinbladen i lagen. Låt lagen svalna och blanda i äpplena. Lägg ett lager med äpplen och lag på varje pannacotta när dom stelnat och ställ in i kylen.
Kommentera receptet

Fler goda recept