Vit chokladmousse med limemarinerade hallon och valnötter

32 röster
30 m + 2 h
4

Syrliga hallon som fått marineras i lime och Limoncello toppar en len och krämig chokladmousse på vit choklad. Som pricken över i strösslar du över honungskanderade valnötter!

Dryck: Nederburg Noble Late Harvest, 2012

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m + 2 h
4

Du behöver

Vit chokladmousse

  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad
  • 1 ägg
  • 1 dl kvarg

Limemarinerade hallon

  • 1 lime, zest och saft
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk Limoncello
  • 250 g färska hallon

Kanderade valnötter

  • 0,5 dl socker
  • 0,5 msk honung
  • 50 g valnötter

Gör så här

  1. Vispa grädden och smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kvarg och sist grädden. Häll upp i serveringsglas och låt stelna i kylen ca 2 timmar.
  2. Blanda limeskal, limesaft, honung och Limoncello i en bunke. Tillsätt hallonen och blanda försiktigt, låt marineras minst 1 timme i kylen. Sila bort marinaden innan servering.
  3. Smält sockret i en stekpanna tills det får gyllenbrun färg. Tillsätt honung och valnötter. Blanda allt. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna. Krossa eller hacka nötterna något innan servering.
  4. Toppa chokladmoussen med hallonen och de krossade valnötterna.
24 maj 2016
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept