Viltgräddsås

Viltgräddsås
Foto: TV4

Smörstekta medaljonger, helstekta ytterfiléer, ugnsbakade stekar och möra, grillade filébitar...Välj själv till vilka av dina favoritbitar från vilt som du vill servera den läckra såsen till.

11 juni 2009
8

Du behöver

  • 6 dl brun viltfond
  • 3 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 60 g smör
  • 1 dl vetemjöl, knappt
  • 1,5 msk torkad grönpeppar
  • 1 msk vinbärsgelé
  • 2 tsk krossad enbär
  • 1 tsk timjan
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och rör ner mjölet. Sätt tillbaka kastrullen på värmen. Krydda med grönpeppar, enbär och timjan.
  2. Tillsätt fonden under vispning och häll därefter i grädden.
  3. Låt såsen sjuda under omrörning i 15 minuter. Smaksätt med gelén, salt och peppar. Sila.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept