Vildsvins sauté med rödvin, champinjoner och schalottenlök

21 röster

Du behöver

  • 600 g vildsvin, gärna ytterfilé fintstrimlad
  • 3 schalottenlökar, fint skivad
  • 100 g champinjoner, finskivade
  • 2 dl grädde
  • 2 dl rödvinsås
  • 3 msk cognac
  • 2 msk kapris
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • olivolja
  • 4 klyfta vitlök, skivad
  • timjan
  • smör
  • 1 knippe persilja

Gör så här

  1. Fräs lök och champinjoner i smör, låt ta lite färg.
  2. Tillsätt sedan grädde, rödvinsås och smaka av med cognac, kapris, salt och peppar.
  3. Avsluta med senapen och håll det hela varmt.
  4. Värm en stekpanna ordentligt och slå i olja. Fräs vildsvin med vitlök och timjan hastigt. Tillsätt generöst med svartpeppar och lite salt.
  5. Slå sedan champinjongrädden över och koka ihop i några minuter.
  6. Grovhacka persiljan över.
14 december 2018