Vietnamesisk torsk med krispig sallad

135 röster
20 m
4
Vietnamesisk torsk med krispig sallad
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 700 g torskrygg, i 4 jämnstora bitar

Vietnamesisk sås (nuoc nam)

  • 2 msk fisksås
  • 2 msk rörsocker
  • 2 limefrukter, saften
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt

sallad

  • 1 klyfta vitlök
  • 5 cm färsk ingefära
  • 3 msk japansk soja
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 2 pak choi
  • ca 50 g böngroddar
  • ca 30 g bladspenat
  • 4 salladslökar, i tunna skivor
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 1 dl jordnötter, grovhackade
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • neutral olja, att steka i

Gör så här

  1. Börja med såsen. Blanda fisksås, rörsocker samt limesaft till sockret löst sig. Riv vitlök, skär chilin i tunna skivor och rör ner i såsen. Ställ åt sidan att vila.
  2. Till smaksättningen av salladen – riv ingefära och vitlök. Blanda med sojan.
  3. Skär löken i båtar, morot i tunna strimlor och pak choi i munsstora bitar. Fräs dessa tre grönsaker i en rykande het stekpanna eller wok i 1 minut. Häll på den smaksatta sojan och vänd runt. Dra av från värmen och tillsätt böngroddar och spenat. Vänd runt. Strössla på salladslök, koriander och jordnötter.
  4. Salta och peppra fisken lätt, stek sedan i ca 2-3 minuter per sida. Lägg upp på tallrikar, häll över den vietnamesiska såsen och servera genast med den ljumma salladen.
29 april 2017