Vietnamesisk torsk med krispig sallad

99 röster
20 m
4

Stekt torskrygg med en smakrik vietnamesisk sås och krispiga grönsaker. Lättlagat, gott och massor av smak!

Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 700 g torskrygg, i 4 jämnstora bitar

Vietnamesisk sås (nuoc nam)

  • 2 msk fisksås
  • 2 msk rörsocker
  • 2 lime, saft av
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd färsk chili

Sallad

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tumstor bit ingefära
  • 3 msk japansk soja
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 2 pak choi
  • 1 rejäl näve böngroddar
  • 1 rejäl näve färsk bladspenat
  • 4 salladslökar, i tunna skivor
  • 1 bunt koriander, hackad
  • 1 dl jordnötter, grovhackade
  • salt och nymalen svartpeppar
  • neutral matolja, att steka i

Gör så här

  1. Börja med såsen. Blanda fisksås, rörsocker samt limesaft till sockret löst sig. Riv vitlök, skär chilin i tunna skivor och rör ner i såsen. Ställ åt sidan att vila.
  2. Till smaksättningen av salladen – riv ingefära och vitlök. Blanda med sojan.
  3. Skär löken i båtar, morot i tunna strimlor och pak choi i munsstora bitar. Fräs dessa tre grönsaker i en rykande het stekpanna eller wok i 1 minut. Häll på den smaksatta sojan och vänd runt. Dra av från värmen och tillsätt böngroddar och spenat. Vänd runt. Strössla på salladslök, koriander och jordnötter.
  4. Salta och peppra fisken lätt, stek sedan i ca 2-3 minuter per sida. Lägg upp på tallrikar, häll över den vietnamesiska såsen och servera genast med den ljumma salladen.
29 april 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept