Vietnamesisk pannkaka med örter och räkor

60 röster
30 m
4
Vietnamesisk pannkaka med örter och räkor
Foto: TV4

Härligt gula vietnamesiska pannkakor som görs på rismjöl, kokosmjölk och gurkmeja. Pannkakorna fylls med massor av örter, räkor och en het dippsås - fantastiskt gott!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Pannkaka

  • 4 dl rismjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 400 ml kokosmjölk
  • 6 dl vatten
  • 300 g räkor
  • 3 bananschalottenlökar, i tunna skivor
  • rapsolja, till stekning

Fyllning

  • ca 70 g machésallad (eller andra gröna salladsblad)
  • ca 150 g böngroddar
  • 4 salladslökar, i strimlor
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka koriander

Sås

  • 4 msk fisksås
  • 5 msk vatten
  • 2-3 limefrukter, saften
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vispa samman rismjöl, majsstärkelse, gurkmeja, salt, kokosmjölk och vatten. Låt stå i medan du förbereder sås och fyllning.
  2. Rör samman alla ingredienserna till såsen. Ställ åt sidan.
  3. Plocka myntablad och grovhacka koriander.
  4. Värm upp en stekpanna till rykande het. Lägg lite matolja och schalottenlök i och stek i några sekunder. Lägg några räkor i pannan, flytta över lök och räkor till ena halvan av pannan och häll sedan i tunt med pannkakssmet. Stek till frasig och gyllene, men du ska inte vända pannkakan.
  5. Fyll med böngroddar, sallad och örter på halva pannkakan, droppa på lite sås och vik till en halvmåne. Lägg över på ett fat.
  6. Gör likadant med resterande smet och fyllning. Servera med resterande sås, grönt och örter.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...