Vietnamesisk pannkaka med örter och räkor
Vietnamesisk pannkaka med örter och räkor
20 ingredienser
30 m
Härligt gula vietnamesiska pannkakor som görs på rismjöl, kokosmjölk och gurkmeja. Pannkakorna fylls med massor av örter, räkor och en het dippsås - fantastiskt gott!
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
Pannkaka
- 4 dl rismjöl
- 1 dl majsstärkelse
- 1 msk gurkmeja
- 1 tsk salt
- 400 ml kokosmjölk
- 6 dl vatten
- 300 g räkor
- 3 bananschalottenlökar, i tunna skivor
- rapsolja, till stekning
Fyllning
- ca 70 g mâchesallad (eller andra gröna salladsblad)
- ca 150 g böngroddar
- 4 salladslökar, i strimlor
- 1 kruka mynta
- 1 kruka koriander
Sås
- 4 msk fisksås
- 5 msk vatten
- 2-3 limefrukter, saften
- 2 msk ljust muscovadosocker
- 1 klyfta vitlök, riven
- 1 röd chilifrukt, finhackad
Gör så här
- Vispa samman rismjöl, majsstärkelse, gurkmeja, salt, kokosmjölk och vatten. Låt stå i medan du förbereder sås och
- fyllning.
- Rör samman alla ingredienserna till såsen. Ställ åt sidan.
- Plocka myntablad och grovhacka koriander.
- Värm upp en stekpanna till rykande het. Lägg lite matolja och schalottenlök i och stek i några sekunder. Lägg några
- räkor i pannan, flytta över lök och räkor till ena halvan av pannan och häll sedan i tunt med pannkakssmet. Stek till
- frasig och gyllene, men du ska inte vända pannkakan.
- Fyll med böngroddar, sallad och örter på halva pannkakan, droppa på lite sås och vik till en halvmåne. Lägg över på ett fat.
- Gör likadant med resterande smet och fyllning. Servera med resterande sås, grönt och örter.