Vietnamesisk nudelsallad med citrongräs

51 röster
30 m
4

Fräsch sallad med risnudlar, pak choi, koriander och böngroddar. Serveras med stekt kyckling och citrongräsdressing.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Nudelsallad

  • 200 g tunna risnudlar
  • 2 morötter, rivna
  • 4 salladslökar, skivade
  • 150 g böngroddar
  • 1 pak choi, tunt strimlad
  • 1 kruka koriander, hackad

Kyckling

  • 4 kycklingbröst

Dressing

  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 dl kokande vatten
  • 0,5 dl muscovadosocker
  • 1 chili, hackad
  • 1 lime, juice
  • 4 msk fiskolja
  • 1 citrongräs, den vita delen strimlad

Gör så här

  1. Öppna upp kycklingen, salta och stek på mediumvärme i stekpanna.
  2. Blanda dressingen och låt den stå några minuter så att smakerna gifter sig.
  3. Koka nudlarna enligt förpackning, när det är ca 1 min kvar lägg i böngroddarna, häll av nudlar och böngroddar och spola kallt vatten på dem.
  4. Hacka alla grönsaker och blanda ihop dem tillsammans med nudlarna och böngroddarna, slå på dressingen och servera med den stekta kycklingen. Njut!
30 april 2016

laddar fler recept

Laddar fler recept