• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vietnamesisk nudelsallad med citrongräs

Vietnamesisk nudelsallad med citrongräs
Filip Poon
Filip Poon

Vietnamesisk nudelsallad med citrongräs

4 steg att laga

14 ingredienser

30 m

Fräsch sallad med risnudlar, pak choi, koriander och böngroddar. Serveras med stekt kyckling och citrongräsdressing.

Ingredienser

4 portioner

Nudelsallad

  • 200 g tunna risnudlar
  • 2 morötter, rivna
  • 4 salladslökar, skivade
  • 150 g böngroddar
  • 1 pak choi, tunt strimlad
  • 1 kruka koriander, hackad

Kyckling

  • 4 kycklingbröst

dressing

  • 2 klyfta vitlök, rivna
  • 1 dl vatten, kokande
  • 0,5 dl muscovadosocker
  • 1 chilifrukt, hackad
  • 1 limefrukt, juice
  • 4 msk fiskolja
  • 1 citrongräs, den vita delen strimlad

Gör så här

  1. Öppna upp kycklingen, salta och stek på mediumvärme i stekpanna.
  2. Blanda dressingen och låt den stå några minuter så att smakerna gifter sig.
  3. Koka nudlarna enligt förpackning, när det är ca 1 min kvar lägg i böngroddarna, häll av nudlar och böngroddar och spola kallt vatten på dem.
  4. Hacka alla grönsaker och blanda ihop dem tillsammans med nudlarna och böngroddarna, slå på dressingen och servera med den stekta kycklingen. Njut!