Vietnamesisk ceviche med koriander

Vietnamesisk ceviche med koriander

Vietnamesisk ceviche med koriander

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

20 m

”Ceviche kommer ursprungligen från Peru som har starka matinfluencer från östra Asien eftersom en stor del av befolkningen har invandrat från Japan och Kina. Maten har därför blivit en härlig fusion som ofta studsat tillbaka till ursprungsländerna i en ny kostym. Numera kan man se recept på ceviche från hela världen och särskilt från de kustnära regionerna. Detta är min variant av en Vietnamesisk fusion. Du kan använda din egen favoritfisk. Hittar du koriander med rötter i någon asiatisk affär så använd gärna det, det blir lite extra lustfyllt. Du kan även hitta grön mango där, men jag brukar oftast använda en omogen vanlig mango.” /Sebastian Schauermann

Ingredienser

portioner

Dressing

  • 4 limefrukter, pressad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk fisksås

Ceviche

  • 300 g hälleflundra, tärnad
  • 0,5 mango, tärnad (grön eller omogen)
  • 2 salladslökar
  • 25 g färsk koriander, hackad

Servering

  • 0,5 dl jordnötter, hackade

Gör så här

Dressing

  1. Rör ihop en dressing av limejuice, vitlök, chili, socker och fisksås.

Ceviche

  1. Blanda fisken med mango, salladslöken och koriandern. Häll sedan över dressingen och blanda väl.

Servering

  1. Lägg upp cevichen och toppa med hackade jordnötter.