Vietnamesiska vårrullar - Jessica Frejs recept
Vietnamesiska vårrullar - Jessica Frejs recept
28 ingredienser
30 m
En helt fri tolkning av vietnamesiska vårrullar, eller rispappersrullar som det också kallas. Det är en rätt som är lätt att bli beroende av: färska örter, krispiga grönsaker och smakrika såser.
Tips! Nästan alla grönsaker som är goda råa fungerar! Äter du veganskt så hoppa animalier och ladda på med sojabönor, nötter och dylikt.
Tips! Förutom de två dippsåserna som finns med i receptet tipsar Jessica om en jordnötssås https://www.koket.se/fish-cakes-med-risnudlar-och-jordnotssas
Ingredienser
Vårrullar
- 36 rispapper
- 4 morötter, strimlade eller rivna
- 2 stjälkar salladslök
- 1 gurka, strimlad
- 2 avokador, i bitar
- 60 g spenat
- 180 g böngroddar
- 400 g kyckling, tillagad och kall (eller räkor och rå lax)
- 100 g cashewnötter
- 1 kruka koriander
- 1 kruka thaibasilika
- 1 limefrukt, i klyftor
Min favoritdipp
- 0,75 dl japansk soja
- 3 msk risvinäger
- 1 tsk honung
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 1 klyfta vitlök, riven
- 1 msk sesamolja
- 1 krm chiliflakes
Hoisindipp
- 1,5 dl hoisinsås
- 1 dl jordnötssmör (gärna med bitar i)
- 2,5 msk vatten
- 1 limefrukt, saften
Linas jordnötssås
- 1 dl jordnötssmör (gärna med bitar i)
- 1 dl vatten, kokande
- 1 msk japansk soja
- 1 msk sriracha
- 1 msk färsk ingefära, riven
Gör så här
Vårrullar
- Hacka och strimla morötter, salladslök, gurka och avokado.
- Lägg alla grönsaker och kyckling, räkor eller lax i små skålar.
- Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna och lägg i en skål.
- Ställ allt på bordet och kryddorna i varsin kruka. Servera även limeklyftor till.
- Ställ en rund form på bordet med ljummet vatten, där i doppar man rispappret i 30–60 sekunder så det blir mjukt. Ett papper i taget.
- Fyll med det med det du tycker om och rulla ihop, dippa i någon god sås och ät.
Min favoritdipp
- Blanda ihop alla ingredienser och servera.
Hoisindipp
- Blanda ihop alla ingredienser och servera.
Linas jordnötssås
- Blanda ihop alla ingredienser och servera.