Vegobiff à la Lindström med svartrötter

30 m
4
Vegobiff à la Lindström med svartrötter
Foto: Linus Hallgren
30 m
4

Du behöver

Biff à la Lindström

  • ca 400 g kidneybönor (ca 3 dl kokta)
  • ca 400 g vita bönor (ca 3 dl kokta)
  • 1,5 dl havregryn
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 1 gul lök
  • 1 dl inlagda rödbetor
  • 2 msk kapris
  • 1 saltgurka
  • 1 msk rödbetslag
  • salt och peppar

Stuvade svartrötter

  • 500 g svartrötter
  • 2,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 1 tsk timjan
  • salt och vitpeppar

Haricots verts

  • olivolja
  • 150 g haricots verts
  • 1 msk dill

Gör så här

  1. Biff à la Lindström
    Häll av spadet från kidneybönorna och de vita bönorna och skölj dem i vatten. Släng ner dem i en matberedare tillsammans med havregrynen och mixa till en så slät smet du kan. Skrapa sedan ner smeten i en skål.
  2. Rör ner majsstärkelsen.
  3. Hacka gul lök, rödbetor, kapris och saltgurka fint. Rör ner i bönsmeten tillsammans med rödbetslag, salt och svartpeppar. Forma till biffar och stek dem gyllenbruna på båda sidor.
  4. Stuvade svartrötter
    Skala svartrötterna under rinnande vatten.
  5. Skär dem i bitar och lägg i en skål med vatten och lite citronsaft i för att de inte ska missfärgas.
  6. Koka upp en kastrull med vatten och koka sedan svartrötterna i 5–10 minuter. De ska bli mjuka.
  7. Häll av vattnet och lägg tillbaka svartrötterna i kastrullen. Häll på grädde, dijonsenap, timjan, salt och peppar. Låt sjuda tills grädden har reducerats något.
  8. Haricots verts
    Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek haricots vertsen så att de får fin färg. När de är klara strör du över dillen och blandar runt.
  9. Lägg upp några bitar svartrötter på fyra tallrikar. Skeda över lite grädde. Lägg på en biff på varje och lägg en hög med haricots verts vid sidan om. Servera.
Kommentera receptet

Fler goda recept