Vego bearnaise

koket.se
Planti Vego bearnaise
Foto: köket.se

Vego bearnaise

10 ingredienser

10 m

En helt vegansk och krämig bearnaise som är busenkel att göra. Perfekt till sommarens grillkvällar eller helgmiddagen.

Planti Cooking Fraiche Naturell
Planti fraiche naturell produkt

Planti Cooking Fraiche Naturell

Naturell cooking fraiche med mild syrlig smak och tjock krämig konsistens.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 1 schalottenlök
  • olja, till stekning
  • 1,5 msk torkad dragon
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl Planti Cooking Fraiche Natural
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm malen gurkmeja
  • 1-1,5 dl olja
  • 0,25 kruka persilja, hackad
  • salt

Gör så här

  1. Skala och hacka schalottenlöken. Fräs löken mjuk tillsammans med dragon och i lite olja i en liten kastrull. Tillsätt vinägern och låt puttra ihop.
  2. Häll upp fraiche i en tillbringare eller mixkanna tillsammans med dijonsenap och gurkmeja. Häll över innehållet i kastrullen och mixa ihop med en stavmixer.
  3. Häll ner oljan i en tunn stråle och mixa under tiden. Fortsätt hälla olja tills såsen tjocknat till önskad konsistens.
  4. Smaksätt med färsk hackad persilja och smaka av med salt.
TIPS!
Fler tips från Planti!
Planti Rårakor med tångkaviar och gurt

Fler tips från Planti!

Här hittar du fler goda vegorecept från Planti!

Läs mer