I samarbete med Planti Cooking

Vego bearnaise

12 röster
10 m
6-8
Planti Vego bearnaise
Foto: köket.se

En helt vegansk och krämig bearnaise som är busenkel att göra. Perfekt till sommarens grillkvällar eller helgmiddagen.

Visa mer
10 m
6-8

Du behöver

  • 1 schalottenlök
  • olja, till stekning
  • 1,5 msk torkad dragon
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl Planti Cooking Fraiche Natural
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm gurkmeja
  • 1-1,5 dl olja
  • 0,25 kruka persilja, hackad
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och hacka schalottenlöken. Fräs löken mjuk tillsammans med dragon och i lite olja i en liten kastrull. Tillsätt vinägern och låt puttra ihop.
  2. Häll upp fraiche i en tillbringare eller mixkanna tillsammans med dijonsenap och gurkmeja. Häll över innehållet i kastrullen och mixa ihop med en stavmixer.
  3. Häll ner oljan i en tunn stråle och mixa under tiden. Fortsätt hälla olja tills såsen tjocknat till önskad konsistens.
  4. Smaksätt med färsk hackad persilja och smaka av med salt.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...