I samarbete med Planti Cooking

Vego bearnaise

9 röster
10 m
6-8
Planti Vego bearnaise
Foto: köket.se

En helt vegansk och krämig bearnaise som är busenkel att göra. Perfekt till sommarens grillkvällar eller helgmiddagen.

Visa mer
10 m
6-8

Du behöver

  • 1 schalottenlök
  • olja, till stekning
  • 1,5 msk torkad dragon
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl Planti Cooking Fraiche Natural
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm gurkmeja
  • 1-1,5 dl olja
  • 0,25 kruka persilja, hackad
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och hacka schalottenlöken. Fräs löken mjuk tillsammans med dragon och i lite olja i en liten kastrull. Tillsätt vinägern och låt puttra ihop.
  2. Häll upp fraiche i en tillbringare eller mixkanna tillsammans med dijonsenap och gurkmeja. Häll över innehållet i kastrullen och mixa ihop med en stavmixer.
  3. Häll ner oljan i en tunn stråle och mixa under tiden. Fortsätt hälla olja tills såsen tjocknat till önskad konsistens.
  4. Smaksätt med färsk hackad persilja och smaka av med salt.
5 juni 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...