I samarbete med FELIX

Veggieburgare med sötpotatiskräm och avokado

4 röster
40 m
4
Felix Veggieburgare med sötpotatiskräm och avokado
Foto: köket.se

En vegetarisk hamburgare med krispig rödkål, krämig sötpotatiskräm och avokado. Fräscht, mättande och jättegott.

Tips! Servera med Felix goda dressingar och såser!

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1-2 sötpotatisar
  • olja
  • salt
  • 0,5 lime, saften
  • 0,5 chilifrukt
  • 1 kruka koriander
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 avokado
  • 0,25 rödkål
  • 4 vegetariska burgare
  • ruccolasallad
  • 4 hamburgerbröd

Till servering

  • 1 förp Felix ekologiska Gårdspommes
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär ner sötpotatisen till mindre bitar. Lägg bitarna på en plåt, ringla över olja och krydda med salt. Rosta i ugnen i ca 20 minuter.
  3. När potatisen är klar, mixa slät med lime, vitlök och chili. Tillsätt sedan koriandern och mixa ett varv till. Smaka av med salt. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten om krämig blir för stabbig. Späd till önskad konsistens.
  4. Skiva avokado. Strimla rödkålen fint, gärna på mandolin.
  5. Stek vegoburgare i olja enligt anvisningar på förpackningen.
  6. Montera burgaren med rucola, strimlad rödkål, burgare, sötpotatiskräm och skivad avokado.
  7. Tillaga Felix ekologiska gårdspommes enligt anvisningar på förpackningen.
Tips!
Felix Gräddig dragongryta med halloumi
19 november 2018
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...