Veggieburgare med sötpotatiskräm och avokado

Foto: köket.se
Veggieburgare med sötpotatiskräm och avokado
13 ingredienser
40 m
En vegetarisk hamburgare med krispig rödkål, krämig sötpotatiskräm och avokado. Fräscht, mättande och jättegott.
Tips! Servera med Felix goda såser utan konstgjorda aromer eller färgämnen!
Ingredienser
- 1-2 sötpotatisar
- olja
- salt
- 0,5 limefrukt, saften
- 0,5 chilifrukt
- 1 kruka färsk koriander
- 1 klyfta vitlök
- 1 avokado
- 0,25 rödkål
- 4 burgare (vegetariska)
- rucolasallad
- 4 hamburgerbröd
Till servering
- 1 förp Felix ekologiska Gårdspommes
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och skär ner sötpotatisen till mindre bitar. Lägg bitarna på en plåt, ringla över olja och krydda med salt. Rosta i ugnen i ca 20 minuter.
- När potatisen är klar, mixa slät med lime, vitlök och chili. Tillsätt sedan koriandern och mixa ett varv till. Smaka av med salt. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten om krämig blir för stabbig. Späd till önskad konsistens.
- Skiva avokado. Strimla rödkålen fint, gärna på mandolin.
- Stek vegoburgare i olja enligt anvisningar på förpackningen.
- Montera burgaren med rucola, strimlad rödkål, burgare, sötpotatiskräm och skivad avokado.
- Tillaga Felix ekologiska gårdspommes enligt anvisningar på förpackningen.
TIPS!