Veggieburgare med sötpotatiskräm och avokado

Felix Veggieburgare med sötpotatiskräm och avokado
Foto: köket.se

Veggieburgare med sötpotatiskräm och avokado

13 ingredienser

40 m

En vegetarisk hamburgare med krispig rödkål, krämig sötpotatiskräm och avokado. Fräscht, mättande och jättegott.

Tips! Servera med Felix goda såser utan konstgjorda aromer eller färgämnen!

Felix Gårdspommes
Felix gårdspommes produkt

Felix Gårdspommes

Gjorda på svensk, ekologisk potatis och extra krispiga och lätta att tillaga.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1-2 sötpotatisar
  • olja
  • salt
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 0,5 chilifrukt
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 avokado
  • 0,25 rödkål
  • 4 burgare (vegetariska)
  • rucolasallad
  • 4 hamburgerbröd

Till servering

  • 1 förp Felix ekologiska Gårdspommes

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär ner sötpotatisen till mindre bitar. Lägg bitarna på en plåt, ringla över olja och krydda med salt. Rosta i ugnen i ca 20 minuter.
  3. När potatisen är klar, mixa slät med lime, vitlök och chili. Tillsätt sedan koriandern och mixa ett varv till. Smaka av med salt. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten om krämig blir för stabbig. Späd till önskad konsistens.
  4. Skiva avokado. Strimla rödkålen fint, gärna på mandolin.
  5. Stek vegoburgare i olja enligt anvisningar på förpackningen.
  6. Montera burgaren med rucola, strimlad rödkål, burgare, sötpotatiskräm och skivad avokado.
  7. Tillaga Felix ekologiska gårdspommes enligt anvisningar på förpackningen.
TIPS!
Tips till grillfesten!
Felix såsbuffé

Tips till grillfesten!

Här är 8 oslagbara tips till grillkvällen!

Läs mer