Veggie fajita med guacamole

koket.se
Veggie fajita med guacamole
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Veggie fajita med guacamole

19 ingredienser

30 min

Snabblagade och smakrika fajitas i vegoversion serverade med en guacamole där avokadon drygats ut med klimatsmarta gröna ärtor.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 400 g vegoprotein (t ex vegan chicken fajita strips eller vegobitar)
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök (stor)
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 3 msk rapsolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Guacamole

  • 2 avokador
  • 1 dl gröna ärtor
  • 1 jalapeño
  • 2 salladslökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 limefrukt
  • 2 msk olivolja

Till servering

  • 1 förp tortillabröd (à 320 g)

Gör så här

  1. Skala, halvera och strimla löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor.
  2. Stek vegoproteinet i rapsolja i en stekpanna tillsammans med kryddorna tills det har fått fin färg.
  3. Tillsätt paprika och lök och stek tills de mjuknar något. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela, kärna ur och hacka jalapeñon. Finhacka salladslöken.
  5. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Mosa ärter med en gaffel (eller gör allt i en mortel). Tillsätt avokadon och mosa ihop allt.
  6. Tillsätt riven vitlök, hackad salladslök (spara lite till garnering), jalapeño, rivet limeskal och olivolja. Blanda till en röra. Smaka av med salt och peppar.
  7. Värm tortillabröden. Skär limefrukten i klyftor.
  8. Servera fajitas från pannan garnerad med salladslök. Bjud med guacamole och tortillabröd.