Veggie fajita med guacamole
Veggie fajita med guacamole
19 ingredienser
30 min
Snabblagade och smakrika fajitas i vegoversion serverade med en guacamole där avokadon drygats ut med klimatsmarta gröna ärtor.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 400 g vegoprotein (t ex vegan chicken fajita strips eller vegobitar)
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 1 grön paprika
- 1 gul lök (stor)
- 1 krm chiliflakes
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk oregano
- 3 msk rapsolja, till stekning
- salt
- peppar
Guacamole
- 2 avokador
- 1 dl gröna ärtor
- 1 jalapeño
- 2 salladslökar
- 1 klyfta vitlök
- 1 limefrukt
- 2 msk olivolja
Till servering
- 1 förp tortillabröd (à 320 g)
Gör så här
- Skala, halvera och strimla löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor.
- Stek vegoproteinet i rapsolja i en stekpanna tillsammans med kryddorna tills det har fått fin färg.
- Tillsätt paprika och lök och stek tills de mjuknar något. Smaka av med salt och peppar.
- Dela, kärna ur och hacka jalapeñon. Finhacka salladslöken.
- Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Mosa ärter med en gaffel (eller gör allt i en mortel). Tillsätt avokadon och mosa ihop allt.
- Tillsätt riven vitlök, hackad salladslök (spara lite till garnering), jalapeño, rivet limeskal och olivolja. Blanda till en röra. Smaka av med salt och peppar.
- Värm tortillabröden. Skär limefrukten i klyftor.
- Servera fajitas från pannan garnerad med salladslök. Bjud med guacamole och tortillabröd.