400 g vegoprotein (t ex vegan chicken fajita strips eller vegobitar)
1 gul paprika
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul lök (stor)
1 krm chiliflakes
1 tsk malen spiskummin
1 tsk oregano
3 msk rapsolja, till stekning
salt
peppar
Guacamole
2 avokador
1 dl gröna ärtor
1 jalapeño
2 salladslökar
1 klyfta vitlök
1 limefrukt
2 msk olivolja
Till servering
1 förp tortillabröd (à 320 g)
Gör så här
Skala, halvera och strimla löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor.
Stek vegoproteinet i rapsolja i en stekpanna tillsammans med kryddorna tills det har fått fin färg.
Tillsätt paprika och lök och stek tills de mjuknar något. Smaka av med salt och peppar.
Dela, kärna ur och hacka jalapeñon. Finhacka salladslöken.
Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Mosa ärter med en gaffel (eller gör allt i en mortel). Tillsätt avokadon och mosa ihop allt.
Tillsätt riven vitlök, hackad salladslök (spara lite till garnering), jalapeño, rivet limeskal och olivolja. Blanda till en röra. Smaka av med salt och peppar.
Värm tortillabröden. Skär limefrukten i klyftor.
Servera fajitas från pannan garnerad med salladslök. Bjud med guacamole och tortillabröd.