Veggie caesarsallad

Veggie caesarsallad
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Veggie caesarsallad

24

6 steg att laga

17 ingredienser

20 m

Caesarsallad med kokt ägg, vita bönor och haricots verts. Toppas med en caesardressing, fast utan sardellerna i. Mums!

Obs! Använd soja i dressingen om du vill ha salladen lakto-ovo-vegetarisk, då worcestersås innehåller ansjovis.

Tips! Missa inte se & gör-filmen där Siri Barje visar hur du får till perfekta brödkrutonger.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 romansallad
  • 4 ägg
  • 400 g haricots verts
  • 490 g vita bönor
  • 4 skivor valfritt bröd
  • 5 msk rapsolja
  • 3 msk kapris
  • 100 g körsbärstomater
  • 0,5 kruka gräslök

Till dressingen

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk crème fraîche
  • 50 g parmesanost, fint riven
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk worcestersås (eller soja)
  • 2 tsk citron, saft
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen (obs worcestersås innehåller ansjovis) och låt den stå kallt i minst 10 minuter.
  2. Koka äggen i sju minuter och spola dem sedan kalla. Skala dem och dela i fyra delar.
  3. Skiva romansalladen grovt. Häll av de vita bönorna och skölj dem i ett durkslag.
  4. Riv brödskivorna i mindre bitar. Värm en stekpanna på medelhög värme, tillsätt 2 msk rapsolja och tillsätt brödet. Stek brödkrutongerna tills de är gyllene. Salta och peppra. Låt dem rinna av på lite hushållspapper.
  5. Stek haricots vert i 3 msk rapsolja i 2 minuter. Hacka gräslöken och dela körsbärstomaterna i två delar.
  6. Lägg romansalladen på ett stort fat. Strö över vita bönor, haricots vert, tomater och brödkrutongerna. Lägg ut äggen, strö över kapris och gräslök. Servera med dressingen.
TIPS!
läs mer
Smördegsvåfflor fyllda med färskost och blåbär- och hallonsylt

God & enkel mat till sportlovet

Sportlovsrecept

Läs mer