• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Veggie caesarsallad

Veggie caesarsallad
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Veggie caesarsallad

6 steg att laga

17 ingredienser

20 m

Caesarsallad med kokt ägg, vita bönor och haricots verts. Toppas med en caesardressing, fast utan sardellerna i. Mums!

Obs! Använd soja i dressingen om du vill ha salladen lakto-ovo-vegetarisk, då worcestersås innehåller ansjovis.

Tips! Missa inte se & gör-filmen där Siri Barje visar hur du får till perfekta brödkrutonger.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 romansallad
  • 4 ägg
  • 400 g haricots verts
  • 490 g vita bönor
  • 4 skiva valfritt bröd
  • 5 msk rapsolja
  • 3 msk kapris
  • 100 g körsbärstomater
  • 0,5 kruka gräslök

Till dressingen

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk crème fraîche
  • 50 g parmesanost, fint riven
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk worcestersås (eller soja)
  • 2 tsk citron, saft
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen (obs worcestersås innehåller ansjovis) och låt den stå kallt i minst 10 minuter.
  2. Koka äggen i sju minuter och spola dem sedan kalla. Skala dem och dela i fyra delar.
  3. Skiva romansalladen grovt. Häll av de vita bönorna och skölj dem i ett durkslag.
  4. Riv brödskivorna i mindre bitar. Värm en stekpanna på medelhög värme, tillsätt 2 msk rapsolja och tillsätt brödet. Stek brödkrutongerna tills de är gyllene. Salta och peppra. Låt dem rinna av på lite hushållspapper.
  5. Stek haricots vert i 3 msk rapsolja i 2 minuter. Hacka gräslöken och dela körsbärstomaterna i två delar.
  6. Lägg romansalladen på ett stort fat. Strö över vita bönor, haricots vert, tomater och brödkrutongerna. Lägg ut äggen, strö över kapris och gräslök. Servera med dressingen.